Yöneticiler ve BT Güvenliği ekipleri arasındaki iletişim zorlukları yaşanıyor

BT Güvenliği

Yapılan bir araştırmaya göre, her üç C-seviyesi yöneticiden birinin (%34),  BT veya BT güvenliği alanında iş arkadaşlarıyla yeni güvenlik çözümlerini benimseme konusunda zorluk yaşadığını ortaya koyuyor.   

 Ankete göre, çoğu IT çalışanı, siber güvenlik bütçelerinin düşürülme nedeninin üst yönetimin bu alana çok fazla yatırım yapmanın gereksiz olduğunu düşünmesi olduğunu belirtiliyor. Bu durumun BT güvenliği personeli ile yöneticiler arasındaki net olmayan iletişimin bir sonucu ya da bu iki grup arasında karşılıklı anlayış eksikliğinin olup olmadığını keşfetmek amacıyla özel bir anket düzenlendi.

Araştırmaya göre, üst düzey yöneticilerin neredeyse yarısı (%46) BT güvenliği çalışanlarının siber riskleri iş dünyasına daha iyi anlatması gerektiğini düşünüyor.

BT Güvenliği

BT ve BT dışı çalışanlar tartışılacak en karmaşık konularda da farklı görüşlere sahip. Üst düzey yöneticilerin BT çalışanlarıyla konuşması en zor üç konu yeni güvenlik çözümlerinin benimsenmesi (%44), siber güvenlik politikasındaki değişiklikler (%29) ve BT güvenlik ekibinin performansının değerlendirilmesi olarak öne çıkıyor (%28).

BT çalışanları için ise BT dışı yöneticilerle görüşülmesi gereken en zor 3 konu BT güvenlik bütçesinin artırılması ihtiyacı (%51), çalışanlar arasında siber güvenlik bilincinin artırılması (%43) ve BT güvenlik ekibindeki değişiklikler (%42) olarak bildiriliyor.

Etkili yol gerçek hayattan örnekler seçmek

Ortak bir zemin bulma konusunda, katılımcıların çoğunluğu BT-güvenlik konularıyla ilgili tartışmaları kolaylaştırmanın en etkili yollarının gerçek hayattan örnekler seçmek ve raporlar ve rakamlar kullanmak olduğu konusunda hemfikir. Bu konuların yanı sıra üst düzey yöneticiler, yetkili görüşlere atıfta bulunmanın (%33) BT-güvenlik personelini daha iyi anlamalarını sağlayacağını belirtiyor. BT ekipleri ise tehdit hikayelerinin (%28) yöneticilerle daha iyi iletişim kurmalarına yardımcı olacağına inanıyor.

Huawei MateBook 16S (2023) inceleme