Instagram, Reels üzerinde yeni bir özellik test ediyor

Instagram bu hafta platformuna NFT'ler ekleyecek!

Instagram, bir rapora göre Reels özelliği hakkında yeni bir özellik deniyor. Bu özellik ile içerik oluşturucular platformdaki herhangi bir içerikten bir kesit alıp direkt Reels videolarında kullanabilecek. İşte detaylar.

Instagram bu yeni özelliğe Şablonlar adını verecek. Bu özellik, içerik oluşturucuların kendi içeriklerine eklemeler yapmalarını sağlayan TikTok’un kendi şablonlar aracına benziyor. Tersine mühendis Alessandro Paluzzi, Ocak ayında Templates’in erken bir sürümünü fark edip bildirmişti. Pazarlama müdürü ve influencer Josephine Hill bu özelliği deneyimlemeye başladı bile. Hill tarafından Mart ayında yayınlanan bir ekran görüntüsünde, kullanıcıların kendi kliplerini önceden ayarlanmış çerçevelerle değiştirebilecekleri ve kendi seslerini ekleyebilecekleri görülüyor.

Instagram, Reels üzerinde yeni bir özellik test ediyor

Hill’in Insider’a verdiği bir rapora bakılırsa, kullanıcılar Canva gibi sitelerden üçüncü taraf şablonları kullanmaktan kurtulabilir. Bir Meta sözcüsü Insider’a yaptığı açıklamada, “Reels oluşturmayı daha basit hale getirmek için her zaman yeni yollar üzerinde çalışıyoruz” dedi. “Başka bir Reels üzerinden mevcut bir Şablonu kullanarak kendi videolarınızı oluşturma yeteneğinizi test ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Instagram ayrıca Insider’a şu anda özelliği küçük bir kullanıcı grubuyla test ettiğini söyledi.

Test, Instagram’ın kendi TikTok benzeri kısa video formatına daha fazla içerik oluşturucuyu çekmeye çalışması ve en büyük sorunlarından birini ele almasıyla geliyor. Geçen yıl platform, TikTok filigranlarıyla Reels sunmayı bırakacağını söyledi. Bu haftanın başlarında Instagram CEO’su Adam Mosseri, platformun yeniden paylaşımları daha da zorlaştıracağını duyurdu. Şablonları karışıma eklemek, Reels video oluşturmayı kolaylaştırabilir ve daha orijinal içerik oluşturulmasını teşvik edebilir.

Google Pixel Watch’ın nihai tasarımı ortaya çıktı