Cerrahlar, beyin ölümü gerçekleşen iki insana domuz kalbi nakletti!

Cerrahlar, beyin ölümü gerçekleşen iki insana domuz kalbi nakletti!

ABD’deki cerrahlar, yakın zamanda ölen iki insana domuz kalplerini başarılı bir şekilde nakletmeyi başardılar. İşte tüm detaylar.

Tıbbi ekip, 16 Haziran ve 6 Temmuz’da, insan vücuduna nakil için daha kabul edilebilir olması için genetiği değiştirilmiş özel domuz kalpleri kullanarak prosedürleri gerçekleştirdi. Her iki ceset de yakın zamanda ölen kişiler tarafından bağışlandı ve domuz kalplerinin etkinliğinin daha doğru bir şekilde ölçülebilmesi için ventilatör desteğine yerleştirildi. Cerrahlar uzun süredir insan bedenine uyumlu olabilecek bir nakil üzerinde çalışıyordu. Domuz kalp nakli yapılan ilk kişi, bu yılın başlarında, bilim adamlarının reddedilmeyi önlemek için bir ilaca ters tepki verdiğine inandıkları için öldü.

Cerrahlar, beyin ölümü gerçekleşen iki insana domuz kalbi nakletti!

Kalp ayrıca bir domuz virüsüyle ilişkili DNA’yı da içeriyordu. Olaydan bu yana, tıp topluluğu konuyla ilgili daha anlamlı araştırmaların yanı sıra daha iyi güvenlik protokolleri çağrısında bulundu. Bu arada, Wall Street Journal‘ın geçen ay bildirdiğine göre FDA, insanlarda domuz kalp nakli için klinik denemelerin onaylanmasını düşünüyor. Her iki insan denek – 72 yaşında bir Donanma gazisi ve 64 yaşında emekli bir New York City öğretmeni – yaşam desteğinden çıkarılmadan önce üç gün boyunca izlendi. Doktorlar “Bu bir kerelik bir durum değil. Cerrahlar bunun işe yaraması için neyin önemli olduğunu ve neyin önemli olmadığını öğrenmek için yıllarca sürecek” ifadelerini kullandı.

Twitter Elon Musk davası için dosyayı dünyanın en karlı hukuk firmasına verdi