Instagram NFT dünyasına adım atıyor

instagram nft 2

Instagram NFT dünyasına adım atıyor. Bu hafta NFT desteği eklenecek platformda, yetki verilen kişiler NFT’lerini paylaşabilecek.

Her ne kadar son dönemde kripto para piyasası gibi NFT pazarı da darbe almış olsa da, özellikle Metaverse’ün hemen köşe başında olması NFT için parlak bir gelecek çiziyor. Bu yüzden pek çok kişi ve şirket bu alana önemli zaman ve para yatırımı yapıyor. Son dönemde yaşanan düşüşe rağmen NFT’nin geleceğine yatırım yapan bu şirketlerden biri de sosyal medya devi Instagram.

Instagram NFT desteği sunmak için gün sayıyor. NFT özelliğinin devreye sokulmasının ardından milyonlarca Instagram kullanıcısı da bu dünyaya bir adım daha yaklaşmış olacak.

Instagram NFT

Instagram yöneticisi Adam Mosseri, NFT yaratıcılarının ve yatırımcılarının bu haftadan itibaren yarattıkları ya da para verip satın aldıkları NFT’leri Instagram üzerinden paylaşabileceklerini açıkladı. NFT’ler hem post olarak hem de storylerde paylaşılabilecek. Ancak ilk dönemde NFT paylaşma yetkisi belli başlı kişilere verilecek.

Instagram’da doğrudan NFT satışı ya da takası yapılamayacak. Bunun yerine Instagram paylaşılan NFT’nin yanına bir “NFT” etiketi yerleştirecek. Kullanıcılar bu etikete tıkladıklarında söz konusu NFT hakkında daha fazla bilgi alabilecek, bu NFT’yi nasıl alabilecekleri konusunda bilgi edinebilecekler.

Mosseri’ye göre Instagram NFT desteği sunarak NFT yaratıcılarına sevdikleri şeyi yaparak hayatlarını kazanmaları için bir alan açmış olacak. NFT satışı için halihazırda çeşitli pazarlar bulunuyor olsa da bu NFT’lerin Instagram gibi bir platformda sergilenmeleri gerçekten de NFT yaratıcılarına önemli ölçüde yardımcı olabilir. Instagram’ın bu girişiminin nasıl sonuç vereceğini bekleyip göreceğiz.

EA ücretsiz Yüzüklerin Efendisi oyununu duyurdu