Kendrick Lamar son müzik videosu ile dikkat çekti!

Kendrick Lamar son müzik videosu ile dikkat çekti!

Kendrick Lamar, sahte sahnelerin sadece porno yapımında kullanılmaktan çok daha fazlasında işe yarayacağını son klibinde gösterdi. İşte detaylar.

Ünlü Rapçi Kendrick Lamar, “The Heart Part 5” single’ı için ilginç bir müzik videosu paylaştı. Klip, Kanye West, OJ Simpson, Will Smith ve Kobe Bryant ve Nipsey Hussle gibi son dönem ikonları da dahil olmak üzere son Siyah kültüründe ünlü ve bazen kötü şöhretli figürlerin yapay zeka tabanlı görünümlerine odaklanıyor. Deepfake görüntülerinden South Park yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone tarafından oluşturulan bir stüdyo olan Deep Voodoo sorumluy. Video Kendrick ve Dave Free tarafından yönetilmiş.

Kendrick Lamar son müzik videosu ile dikkat çekti!

Şarkının sözlerinden de anlaşılacağı gibi müzik videosu “siyah deneyimine” odaklanıyor. Video ortak bir sesin farklı yönlerini temsil ediyor. Bu anlamda Kendrick’in videosu, deepfake teknolojisinin sadece bir araç olduğunu ve doğru ellerde sanatsal ifade için faydalı olabileceğini herkese gösterdi. Son dönemlerde oldukça ünlü olan Will Smith de klipte yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde bir ödül töreninde sunucuya attığı tokat ile dikkat çeken ünlü oyuncu bir süredir gündemden düşmüyor. Beklenmeyen anda attığı tokat ile bazı kesim tarafından haklı bulunurken bazı kesimin eleştirdiği Will Smith son zamanların en ünlü siyah aktörleri arasında yer alıyor diyebiliriz. Kendrick Lamar da bunun farkında olacak ki klibinde ünlü oyuncuyu kullanmaktan geri kalmamış.

Microsoft, sorunlu Windows 11 güncellemesini geri çekti