Instagram karanlık tema ile güncellenecek!

Instagram

Android 10 ve iOS 13 ile karanlık tema seçeneğinin popüler olması Instagram’a hamle yaptırttı. Instagram karanlık tema seçeneğine çok yakında kavuşacak.

Android 10 ve iOS 13 güncellemeleri ile birlikte sistem geneline dark mode yani karanlık mod seçeneği eklenmişti. Özellikle gece saatlerinde telefon ile haşır neşir olanların göz sağlığına iyi gelen karnalık mod için geliştiriciler de düğmeye bastı. Sosyal medya devi Facebook ilk olarak Messenger uygulamasını karalara büründürmüştü.

Facebook’un uzun bir süredir WhatsApp için de karanlık mod seçeneğini sunacağı söyleniyordu. Bugün ise sürpriz bir şekilde yine Facebook’un bünyesinde yer alan Instagram’ın bu mod ile güncelleneceği ortaya çıktı.

iOS 13.1 akıl almaz bir güvenlik açığı ile geldi!

Android platformunda test edilen Instagram 114.0.0.24 sürüm ile karanlık mod seçeneği uygulamaya ekleniyor. 2019 yılı bitmeden hem Android hem de iOS kullanıcılarına sunulacak olan bu mod sayesinde, özellikle OLED/AMOLED ekranlarda bataryadan da tasarruf edilecek.

instagram karanlık tema

Uygulamalarınız karanlık modu destekliyorsa gündüz saatlerinde olmasa bile hem göz sağlığınız hem de okunabilirlik açısından gece vakitlerinde bu modu aktif etmenizi şiddetle öneriyoruz.


Yorumlar kapatıldı.