WhatsApp karanlık tema üzerinde çalışmalarına hız verdi!

whatsapp

WhatsApp, iOS 13 ile birlikte gelen karanlık tema için çalışmalarına hız verdi. WhatsApp karanlık tema çok yakında kullanıma sunulabilir!

Facebook’un bünyesinde yer alan uygulamalardan ilk olarak Messenger karanlık mod seçeneğine kavuşmuştu. Facebook geçtiğimiz gün ise sürpriz bir şekilde asla geleceğini düşünmediğimiz Instagram’a karanlık mod desteğini sunmuştu. Sosyal medya devi şimdi de kolları WhatsApp için sıvamış gibi görünüyor.

Instagram karanlık mod ile karşımızda!

Hem Android hem de iOS platformlarında test edilen WhatsApp’ın karanlık mod desteği çok yakında herkese sunulabilir. Ancak WhatsApp maalesef ki karanlık modu tam anlamıyla getirmeyecek.

Saf siyah renk yerine bir dönem Twitter’ın uyguladığı saçma sapan koyu renk ile karanlık temayı sunacak. Yani OLED/AMOLED ekranlar için karanlı modun pek bir faydası olmayacak.

WhatsApp karanlık tema

Ancak Facebook’un Messenger ve Instagram‘da saf siyah rengini kullanması, WhatsApp’ın da bu renk seçeneği ile karalara bürüneceğinin sinyalleri olabilir. Bakalım şimdilik Beta aşamasında olan bu karanlık tema son kullanıcıya ne zaman sunulacak?