iOS 13.1 akıl almaz bir güvenlik açığı ile geldi!

iOS 13.1

Apple’ın yayınalmış olduğu iOS 13.1 güncellemesi akıl almaz güvenlik açığı ile geldi. Bu güvenlik açığı herkesi etkiliyor. İşte detaylar!

Apple, iOS 13 sürümünde yaşanan sorunları çözmek için dün gece iOS 13.1 güncellemesini yayınlamıştı. iPhone 11 modelleri için U1 çipini aktif hale getiren ve AirPods/Powerbeats kulaklıklar arasında müzik paylaşımını sağlayan bu güncelleme ile bir takım güvenlik açıkları  da geldi.

Bildiğiniz gibi Apple geçtiğimiz yıllarda 3. parti klavye uygulamalarına izin vermişti. Ancak gizliliği ön planda tutan Apple, 3. parti klavyelerin veri toplayıp toplamaması için kullanıcılara seçenek sunmuştu. Ancak bu seçenek bu güncelleme ile yerle bir oldu.

iPhone 11 Pro Max parçalarına ayrıldı!

Bu güncelleme ile birlikte iPhone ve iPad’de 3. parti klavye uygulaması kullananlar tam erişim izni vermese bile klavye uygulamalarındaki veriler geliştiriciye gönderiliyor. Hatasını kabul eden Apple, bu sorun üzerinde çalıştıklarını ve en kısa sürede güncelleme yayınlayacağını belirtti.

iOS 13.1

Muhtemelen Apple önümüzdeki hafta iOS 13.1.1 güncellemesi ile karşımıza çıkacak. Bu sorunu hızlı bir şekilde çözeceğini düşündüğüm Apple, umarım böylesine komik güvenlik açıkları ile bir daha gündeme gelmez.