Instagram için zor günler! Adam Mosseri, Senato’da ifade verecek

Instagram için zor günler! Adam Mosseri, Senato'da ifade verecek

Instagram başkanı Adam Mosseri, Aralık ayında bir Senato paneli önünde ifade vermeye hazırlanıyor. Mosseri 6 Aralık haftasında bir tüketici koruma alt komitesinin düzenlediği çocuklara yönelik çevrimiçi korumalarla ilgili bir dizi duruşmaya katılacak. İşte detaylar.

Senatör Richard Blumenthal, “Instagram ve diğer teknoloji platformlarının son derece güçlü algoritmalarla çocuklara zararlı içerik vererek neden bu kadar çok tehlike ve hasar yarattığı soruluyor” şeklinde bir ifade verdi. Alt komite senatonun endişelerini The New York Times’a iletti ve böylece Instagram’ın şu anda başının neyle belada olduğu ortaya çıktı.

Instagram için zor günler! Adam Mosseri, Senato'da ifade verecek

Mosseri, eski bir Facebook ürün müdürü olan ve şirketi ifşa eden Frances Haugen’in açıklamalarının ardından ifade verecek. Haugen, geçen ay bir panele, Facebook tarafından yürütülen araştırmanın çocukları bilerek kötü yönlendirdiklerini açıklamıştı. Geçen ay, Instagram’ın ana şirketi Meta’nın küresel güvenlik başkanı Antigone Davis, Instagram’ın gençlerin ve genç kızların ruh sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirten dahili Facebook belgelerine dayanan son raporları sundu. Bunun ardından Instagram’ın ifade vermesi istendi. Blumenthal, Zuckerberg’e yazdığı mektupta, şirketin “araştırmasını dahili olarak gizleme girişimleriyle ilgili yanlış ifade verdiğini” öne sürdü.

Bu, Mosseri’nin Kongre’de ilk kez ifade vermesi anlamına gelecek. Blumenthal, Mosseri’den Instagram’ın sıralama ve öneri algoritmalarını şeffaf hale getirme taahhüdünde bulunmayı planlıyor, bu da kısmen uzmanların platformun potansiyel olarak zararlı içeriği teşvik edip etmediğini ve nasıl teşvik ettiğini inceleyebilmesi için. Senatör, Snap, TikTok ve YouTube liderlerinin önceki bir duruşmada ifade verdikten sonra benzer taahhütlerde bulunduğunu kaydetti. Blumenthal ayrıca Mosseri’ye Instagram’ın öneri sistemlerini ve bu sistemlerin çocukları “tehlikeli yollara” nasıl sürükleyebileceğini soracağını söyledi.

iPhone 12 cihazları büyük bir problemle karşı karşıya: Kullanıcılar tedirgin