iPhone satışlarında fiyat artışı korkusu hakim

Apple 2023'te kendi iPhone modem tasarımına geçecek!

iPhone satışlarında fiyat artışı gündeme bomba gibi düştü. Yaşanan dolar kuru atakları nedeniyle bu endişenin daha fazla derinleştiğini görüyoruz. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirim kararı ile birlikte iPhone satışlarında fiyat artışı bekleniyor. Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile iPhone modelleri satış fiyatları arasında bir bağlantı olmadığı ilk etapta düşünülebilir. Ancak alınan kararın dolar fiyatında 13,5 TL seviyelerinin görülmesine neden olduğu biliniyor. Bu aynı zamanda Apple ürünlerinin sert şekilde fiyat artışı yaşamasına neden oluyor.

Hatırlayacağınız üzere Apple Türkiye’deki tüm ürünlerinin satışları ile ilgili durma kararı aldı. Bunun en büyük nedeni ise yaşanan kur fiyatlarındaki yükseliş. Apple fiyatlarını güncelleyerek yeniden satışa sunacak.

iPhone satışlarında fiyat artışı şimdiden başladı

Apple tarafından geliştirilen iPhone modelleri ile ilgili şu sıralar fiyat artışı endişesi hakim. 14 Eylül 2020 tarihinde tanıtılan iPhone 13 modeli ABD gibi ülkelerde fiyat bakımından aynı. Ancak ürünün tanıtımı yapıldığında dolar 8,42 TL seviyesindeydi. Şimdi ise 13,5 TL düzeyi görüldü.

iPhone satışlarında fiyat artışı

Öylesine sert bir fiyat artışı olunca herkes panikledi. Apple bile ürünlerin satışını tamamen durdurdu. Ortaya çıkan son detaylara göre iPhone cihazları adeta karaborsaya düştü. Online satış platformlarına bakıldığında iPhone 13 mini modellerinde bile en az 6 bin TL civarında fiyat farkı bulunduğu görülüyor. iPhone satışlarında fiyat artışı daha şimdiden başladı.

iPhone 12 cihazları büyük bir problemle karşı karşıya: Kullanıcılar tedirgin

Önümüzdeki günlerde bu fiyat artışının biraz daha çoğalması bekleniyor. Özellikle Apple tarafından yapılacak fiyat güncellemesi büyük öneme sahip. Peki sizce yeni iPhone modelleri ne kadar zamlanacak? Yorumlar bölümünden tahminlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.