Instagram iPad uygulaması için kötü haber!

Instagram hikayeler video kırpma

Instagram iPad için kötü haber geldi. Instagram’ın CEO’su neden iPad uygulaması üzerinde çalışmadıklarını net bir şekilde açıkladı.

2010 yılında hayatımıza giren Apple‘ın iPad tableti uzun zamandır tablet sektöründe rakipsizliğini sürdürüyor. iPad Pro ile bilgisayarlara kafa tutan Apple, arkasına aldığı uygulama desteği ile kullanıcılarını fazlasıyla tatmin ediyor. Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal medya platformlarının uygulamalarını barındıran iPad’de maalesef ki Instagram’ın uygulaması resmi olarak yok.

Instagram’ı iPad’de kullanmak isteyenler iPhone uygulamasını indirip 2X şeklinde tam ekran olmasa da kullanabiliyor. iPad’de çözünürlüğü oldukça düşük olan Instagram’ın uzun bir süredir native bir iPad uygulaması üzerinde çalışacağı söyleniyordu. Ancak bugün firmanın CEO’su tarafından yapılan açıklama tüm hayalleri suya düşürdü.

Facebook üye sayısı rekor bir artış gösterir mi?

Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri, iPad uygulaması üzerinde çalışmadıklarını ve uzun süre uygulamanın gelmeyeceğini açıkladı. Adam Mosseri’ye göre; firma olarak arz/talep ilişkisine önem veriyorlar. Bu yüzden yenilikleri ilk olarak telefon uygulamalarına sunacaklar. Bu açıklamadan sonra iPad’e Instagram’ın native uygulamasının bu yılda da gelmeyeceğini söyleyebiliriz.

instagram iPad

CEO Adam Mosseri, daha fazla kar getiren işlere odaklanacaklarının da altını çiziyor. Son olarak karanlık temayı uygulamaya ekleyen Instagram, çok yakında direkt mesajlar üzerinden gönderilen mesajlara, Facebook ve Twitter tarzı emoji ile duygu ekleme özelliğini kullanıma sunacak.

Bakalım önümüzdeki yıllarda Instagram’ın kararı değişecek ve karşımıza native iPad uygulaması ile çıkacak mı?