Instagram güncellemesi fenomenleri kızdırdı

Instagram

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, fenomenleri çok kızdıracak yeni güncellemesinde adım adım ilerlemeye devam ediyor.

Instagram güncellemesi fenomenleri kızdırdı. Sosyal medya platformları sürekli yenilenmeye ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Bununla birlikte her yeniliğin ya da her gelişimin kullanıcılar tarafından olumlu karşılandığını söylemek bir hayli güç. Hatta sonradan en çok beğenilen tasarım değişikliği kabul edilen yeniliklerin bile, ilk başlarda önemli sayıda insanın tepkisini çektiği onlarca kez görülmüş bir durum. İşte sosyal medya devi Instagram’ın üzerinde çalıştığı yeni güncelleme paketi de, böylesi bir sorunla karşılaşacak gibi duruyor.

Instagram bir sonraki özelliği ile tepki çekebilir!

Amerikalı sosyal medya devi geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, yeni bir özellik üzerinde çalışıldığını ve bu özelliğin tamamlanmasıyla birlikte artık Instagram hikayeler kısmında en fazla 3 Story’nin arka arkaya görüntüleneceğini, kullanıcıların takip ettikleri kişinin diğer storylerini de görmek istemesi halinde ise “Tümünü göster” isimli butonu kullanması gerekeceği duyurulmuştu.

Instagram Reels'larda ortaya çıkan bir sorunu düzeltti

Instagram güncellemesi fenomenleri kızdırdı

Bu özellik aslında nihai kullanıcılar için olumlu bir gelişme sayılabilir. Çünkü kimi fenomenler story paylaşma alışkanlığını fazlasıyla abartıyor ve bir kişinin sabah kalktığı andan akşam uyuyuncaya kadar geçen süreçteki 60-70 paylaşımını art arda görebiliyoruz. Tabi doğrudan sağa kaydırarak geçmek de mümkün ancak Instagram bu tür paylaşımların kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediğini düşündüğünden işte bu güncellemeye gerek görmüş.

Instagram içerik oluşturucularına özel güncelleme sundu

Öte yandan hikayeler kısmında yapılan tek değişiklik de bu değil. Dün akşam saatlerinde ortaya çıkan bazı görsellerden anlaşıldığı kadarıyla bugüne kadar hikayeler kısmının üst bölümünde yer alan çubuk, artık ekranın alt kısmına yerleşecek. Peki Instagram bu güncellemeleri ne zaman servis edecek? İşte şimdilik bu konuya ilişkin yapılmış bir açıklama yok ancak tarih belli olduğunda yine bu bilgiyi de sizlerle paylaşacağız.

Mafia 4 resmi olarak duyuruldu!