Instagram’daki reklamlar artık daha farklı olacak!

instagram aktif kullanici sayisi

Facebook’un servislerinden biri olan Instagram’a yeni bir reklam modeli geliyor. Zaten bir süredir kendi reklam modelini uygulayan sosyal ağda artık daha farklı reklamlar göreceğiz. Instagram’ın yeni reklam sisteminin detayları haberimizde.

instagram-aktif-kullanici-sayisi

Dünyanın en büyük fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram, bir süredir çeşitli reklamlar ile görülüyordu ancak bu sefer çok daha özel bir gelir modeli üzerinde çalışıyor. Instagram içerisinde artık daha detaylı ve çeşitli reklamlar görmek mümkün olacak.

Facebook’un fotoğraf üzerine olan sosyal ağı Instagram, iOS sürümünde yeni bir reklam türü ile karşımıza çıkacak. Haberin kaynağı Digiday, Digiday’in iddiasına göre iOS destekli cihazlarda artık Instagram içerisinden alışveriş yapmak mümkün olacak. Apple Pay ile uyumlu reklamlar, kullanıcıları direkt olarak satın almaya yönlendirecek. Yani markalar, ürünlerinin reklamını ve fiyatını Instagram üzerinde paylaşarak neredeyse tek tuşluk bir satın alma işlemiyle kullanıcılara ulaşabilecek.

Bunun haricinde alışveriş içermeyen reklamlar ise iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde 3D Touch destekli olarak görünecek. Bu özelliğin tam olarak nasıl çalışacağı bilinmiyor ancak ekrana dokunma kuvvetinize göre reklamlarla etkileşime girme yöntemi de değişecek. Tabii bu reklam modellerini sadece alışveriş olarak düşünmemek gerek. Aynı zamanda App Store’daki çeşitli uygulamalar da yine Instagram içerisine reklam verebilecek. Örneğin çeşitli fotoğraf ve video düzenleme uygulamaları Instagram içerisine reklam vererek kullanıcı sayılarını artırmak isteyebilir.

instagram-reklam-modeli

iPad Pro’nun ne zaman satışa çıkacağı kesinleşti!