ABD Spot Bitcoin ETF’lerinden 51.5 Milyon Dolar Daha Çıktı

Bitcoin spot bitcoin

ABD’deki spot bitcoin borsa yatırım fonlarında dün 51.5 milyon doların üzerinde net para çıkış oldu. Grayscale Bitcoin Trust’ın en büyük sorumlu olmadığı belirtildi.

SoSoValue verilerine göre, 29 Nisan’da ARK 21Shares Bitcoin ETF’den 31.34 milyon dolar, GBTC ise 24.66 milyon dolarlık net çıkış oldu. Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund’dan da 6.85 milyon dolarlık bir çıkış gerçekleşti. Bazı ABD spot Bitcoin ETF’leri ise net girişler gördü.

Bitwise Bitcoin ETF 6.84 milyon dolarla en çok net giriş alan fon oldu. Valkyrie Bitcoin Fund ve Franklin Bitcoin ETF ise sırasıyla 2.67 milyon dolar ve 1.82 milyon dolar topladı. BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust dahil diğer spot Bitcoin ETF’leri ise sıfır net giriş kaydetti. ABD’deki spot bitcoin ETF’leri, düzenleyici onay alıp listelendikten sonra toplamda yaklaşık 12 milyar dolarlık birikmiş net giriş elde etti.

Bitcoin

Hong Kong’taki spot Bitcoin, Ethereum ETF’leri ilk gününde yarım günde 6.3 milyon dolar üzerinde işlem hacmi gördü

 Hong Kong Borsası’ndaki verilere göre, Hong Kong’da yeni başlatılan altı adet Bitcoin ve Ethereum borsa yatırım fonu (ETF), ilk işlem günlerinin sabah seansında yaklaşık 49.4 milyon HKD (6.3 milyon USD) işlem hacmi kaydetti.

China Asset Management tarafından yönetilen “ChinaAMC Bitcoin ETF” ilk yarıda 22.97 milyon HKD ile en yüksek işlem hacmine ulaşırken, aynı şirketin Ethereum ETF’i 10.47 milyon HKD ile ikinci sırada yer aldı. China Asset Management, Harvest Global, Bosera ve HashKey tarafından yönetilen altı Bitcoin ve Ethereum ETF’i, bugün resmi olarak piyasaya sürüldü.

Harvest’ın Bitcoin ETF’i 8.11 milyon HKD, Ethereum ETF’i ise 2.18 milyon HKD işlem hacmi gösterdi. Bosera HashKey’nin Bitcoin ETF’i 3.59 milyon HKD, Ethereum ETF’i ise 1.53 milyon HKD işlem hacmine ulaştı. ABD’deki 11 spot Bitcoin ETF’i Ocak ayında işlem görmeye başladığında, ilk gün işlem hacmi yaklaşık 4.6 milyar USD olmuştu.

Öte yandan, China Asset Management, işlem öncesi ilk teklif döneminde toplamda 1.1 milyar HKD (140.5 milyon USD) abonelik topladığını belirtti. Bu süreçte, Bitcoin ürünü 950 milyon HKD, Ethereum ETF’i ise 160 milyon HKD topladı.

altcoinleri Bitcoin spot bitcoin

Consensys, SEC’in bir yıl önce Ethereum’u menkul kıymet olarak değerlendirdiğini iddia ediyor

 Blok zinciri ve web3 geliştirme şirketi Consensys Software Inc., ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum’u araştırmak için bir yıl önce “resmi bir emir” onayladığını iddia etti. Şirket, SEC’in Ethereum’un (ETH) bir menkul kıymet olmadığı yönündeki önceki açıklamasını tersine çevirdiğini ve bu durumun 2023 başlarında istikrarsızlığa neden olduğunu belirtti.

Consensys, SEC’in Ethereum 2.0 üzerine soruşturma başlatma yetkisini genişlettiğini ve ETH alım satımı ile ilgili birey ve kuruluşları sorgulama yetkisi verdiğini açıkladı. SEC’in bu kararı, özel olarak yürüttüğü soruşturmalar çerçevesinde federal menkul kıymetler yasalarının ihlal edilip edilmediğini belirlemek için gerekli.

Consensys ayrıca SEC’e karşı Ethereum’un düzenlenme şekline itiraz etmek için dava açtığını ve SEC’in Ethereum’u bir menkul kıymet olarak gördüğünü iddia etti.

Şirket, SEC’in Ethereum Vakfı ile iş yapan şirketlere yönelik soruşturmalar yaptığı haberlerinin ardından, SEC’in Ethereum üzerinde yargı yetkisine sahip olup olmadığı tartışmalarının ön plana çıktığını belirtti.

Consensys, SEC yetkililerinin geçmişte Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını belirttiğine dikkat çekerek özellikle 2018’de SEC Kurumsal Finansman Bölümü Direktörü William Hinman’ın yaptığı konuşmayı örnek gösterdi. Bu konuşmada Hinman, Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymet olarak görülmediğini ifade etmişti.

Dreame R20 dikey süpürge incelemesi: Hafif, güçlü ve kullanışlı