WhatsApp kaybolan mesajlara istenen özellik geliyor

WhatsApp son görülme

WhatsApp, “sadece bir kez görüntüle” seçeneğiyle gönderilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek.

Snapchat’in alametifarikası olan mesajların belli bir süre sonra silinmesi özelliği, zamanla diğer sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarına da sıçradı. Bildiğiniz gibi buna benzer bir özelliğe sahip uygulamalardan biri de, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp.

Meta’nın sahibi olduğu WhatsApp’taki “Sadece Bir Kez Gör” seçeneği, kullanıcıların başkalarına, bir kez görüntülendikten sonra kaybolan mesajlar göndermesine olanak sağlıyor. Ancak bugüne kadar bu özellikte ciddi bir açıklık mevcuttu. Çünkü mesaj gönderilen kişi, gönderilen medyayı sadece bir kez görüntüleyebiliyor olsa da, bu sırada bu medyanın ekran görüntüsünü alabiliyordu. Bu doğrudan özelliğin amacına ters düşen bir durum. Bu yüzden bu özellik amacına pek hizmet etmiyordu aslında. Ancak Meta sonunda bu problemi çözüyor.

WhatsApp, yeni gizlilik kontrolleri ekliyor

Gelen son haberlere göre Meta çok yakında yayınlayacağı yeni güncellemeyle birlikte bu özellikteki açığı kapatacak. Bu güncellemenin ardından, “Sadece Bir Kez Görüntüle” seçeneği kullanılarak gönderilen resim ve videoların ekran görüntüsünün alınmasına izin verilmeyecek. Telegram gibi diğer uygulamaların aksine WhatsApp, ekran görüntüsü aldığınızı karşı tarafa haber vermeyecek. Ancak uygulamada ekran görüntüsü aldığınızda, otomatik olarak uyarı çıkarak bu görüntüyü almanıza izin verilmediği bildirilecek ve ekran görüntüsü alınması engellenecek. Bu güncellemenin ne zaman yayınlanacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Yeni bir The Witcher oyun üçlemesi geliyor