Instagram beğeni sayılarını gösteren eklenti: The Return of the Likes

instagram yeni ozellik

Instagram’ın gizlemiş olduğu beğeni sayılarını ortaya çıkaran Google Chrome eklentisi The Return of the Likes duyuruldu. İşte detaylar.

Facebook’un bünyesinde yer alan Instagram, geçtiğimiz hafta ilginç bir karara imza atmıştı. Popüler video ve fotoğraf yükleme platformu, gönderilerin beğeni sayısını bazı kullanıcılarda gizlemeye başlamıştı. 2020 yılına kadar kademe kademe olarak beğeni sayılarını herkesten gizleyecek olan Instagram, eklenti geliştiricilerini hareket geçirdi.

Google’ın internet tarayıcı Google Chrome için Socialinsider isimli geliştirici tarafından geliştirilen The Return of the Likes isimli eklenti, beğeni sayılarını geri getiriyor. Şimdilik sadece Chrome’da ücretsiz olarak sunulan bu eklenti, kişisel verilerinizi toplamadığını da iddia ediyor.

Yani bu eklentiyi kullandığınızda Instagram hesabınız ile eklentiye giriş yapmanıza gerek kalmayacak. Direkt olarak gizlenen beğeni sayılarını bu eklenti ile görebileceksiniz.

The Return of the Likes

Şimdilik Instagram bu eklenti için bir önlem almadı. Ancak beğeni sayılarının tüm kullanıcılardan gizlenmesi ile Instagram’ın 3. parti uygulama ve eklentiler için harekete geçeceğini düşünüyoruz. Şimdilik hazır çalışırken bu eklentiyi buradan ücretsiz olarak indirebilir ve beğeni sayılarını görmeye devam edebilirsiniz.

Facebook şifre kırma (2019)

Instagram cephesi beğeni sayılarını neden gizlediğini henüz tam ve net olarak ifade etmiş değil. Ancak son yıllarda ortaya çıkan beğeni uğruna yapılmayacak şeylerin yapılması, sosyal medya devini harekete geçirmiş olabilir. Toplum sağlığını etkileyecek olayların önüne geçilmesi için bakalım Instagram ve diğer sosyal medya devlerinden 2020 yılı içerisinde yeni atılımlar görecek miyiz?