Instagram beğeni sayıları geri gelebilir!

İnstagram beğeni sayıları geri gelebilir!

Instagram, 2019‘da çoğu kullanıcı için” izleyici refahını desteklemek” amacıyla toplam beğeni sayısınının görünürlüğünü gizlemişti. Uygulama şimdi gönderilerdeki toplam beğeni sayısının gösterileceği bir özellik test ediyor.

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi’nin yeni bir keşfine göre, Instagram şu anda kullanıcıların gönderilerindeki beğeni sayılarını gizlemelerini veya göstermelerini sağlayacak yeni bir seçeneği test ediyor.

Kullanıcılar her gönderi için toplam beğenme sayılarını bir kez daha gösterebilecek.
Beğeni sayısını kaldırırken teori, rekabeti azaltmak ve sosyal medya yüzünden yaşanan olumsuz etkileri azaltmaktı. Özellikle etkilenebilir genç kullanıcılar arasında özellikle popüler olan Instagram gibi görsel odaklı bir platform için kritik bir hamleydi.

İnstagram beğeni sayıları geri gelebilir!

Instagram, yeni test ettiği özellik hakkında belirli bir veri açıklamadı. Ancak uygulama araştırmacısı Paluzzi bulgularından yola çıkarak, yeni gelen özellikle kullanıcılardan isteyenlerin hem güncel hem de geçmiş gönderilerinde beğeni sayılarını yine de gizleyebilecekleri bir seçeneğin olacağını vurguladı. Instagram ayrıca kullanıcıların diğer kişilerin gönderilerindeki beğeni sayılarını da görmek istemiyorlarsa kapatabileceklerini belirtti.

Bulgulara göre, bazı insanlar hala toplam beğeni sayılarını göstermek istiyor. Bu popülerlik kazanmak ve reklam elde edebilmek için önemli bir etken. Benzer beğeni sayılarının diğer platformlarda (örneğin, TikTok) izlenme ve takip edilme düzeyinin bir göstergesi olduğu savunuluyor. Bu yüzden bazı kullanıcılara göre beğeni sayıları geri gelmeli.

Yeni özellik ile sosyal medyanın olumsuz etkilerinin önüne geçilir mi henüz bir şey söylemek kesin değil. Ancak beğeni sayısı açık olanların daha çok beğeni alacağı düşünülürse ister istemez özellikle gençler arasında kıyaslama ve rakebet söz konusu olacak gibi duruyor. Özellik resmi olarak geldiğinde uygulama üzerinden duyurulacaktır.

Apple, bir sonraki iPhone için yeni bir özellik düşünüyor