İngiltere, Türk estetik kliniği reklamlarını yasakladı

İngiltere, Türk estetik kliniği reklamlarını yasakladı

İngiltere yeni aldığı kararla Türkiye’den gelecek olan estetik reklamlarını yasakladığını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Türkiye son yıllarda sağlık turizmi ile fazlasıyla ön planda. “İç güzelliğini ortaya çıkarmaya hazır mısın sevgili dostum? Medikal turizm alanında güvenilir ortağınız AsproMED’den başkasına bakmayın! Sizi ışıltılı dönüşümün yoluna doğru yönlendirelim!” tarzında reklamları yurtdışında her yerde görebilirsiniz.

Reklamda, elinde balon tutan bir kadının karnına işaret eden bir resim, mide küçültme ameliyatına işaret ediyor. “4, 5 Yıldızlı Otel + İstanbul Seyahati + Profesyonel Ekip.” sloganları ile öne çıkan reklamlar dünya genelinde fazlasıyla hasta çekti diyebiliriz. Başka bir reklam görüntüsünde ise Ayasofya ve önünde birkaç teknenin yer aldığı İstanbul şehir silüeti yer alıyor. Bu tarz reklamlar İngiltere gibi ülkelerde çok meşhur.

İngiltere, Türk estetik kliniği reklamlarını yasakladı

ClinicHaus Health’in reklamında şu başlık yer alıyordu: “Dünyanın en başarılı doktorlarından biri olan burun estetiği ameliyatı… Büyük yaz kampanyası için hemen formu doldurun VIP transfer 5 yıldızlı paket Dünyanın en güzel şehrinde tatil .” Erdem Kliniği’nin reklamında şu ifadeler yer alıyordu: “Burnunuzun yüzünüzü gölgelemesine izin vermeyin. Burun Estetiği tedavisi ile hayal ettiğiniz görünüme kavuşun. Olabileceğiniz en büyük güzellik olmayı seçin.” Ek metin, birleşik işlemlerde yüzde 30’a varan indirimler sunuyor. Ancak Reklam Standartları Otoritesi, tamamı Facebook’ta ödenen ve Mayıs ayında görülen reklamları, sorumsuz iddialarda bulunma ve tıbbi ön danışma gerekliliği hakkında bilgi vermeme nedeniyle araştırdı, ardından İngiltere artık bu tarz reklamların gösterilmesini yasakladı.

Dolandırıcıların hedefi, şirketin hassas bilgilerini çalmak