Virgin Galactic, Avrupa için uzay turizmi başlatıyor

Virgin Galactic

Girişimci Richard Branson’ın uzay şirketi olan Virgin Galactic uzay turizmi hamlesini Avrupa için başlatıyor. Şirket bu hamle için italyan uzay şirketleriyle anlaşma imzalayarak Avrupa içerisinden uzay araçları kaldırmaya başlayacak.

Uzay turizmi konusunda önde gelen şirketlerden biri olan Virgin Galactic, bu konuda girişimlerini Avrupa içine taşımayı düşünüyor. Şirket uzay turizmi hamlesini Avrupa sınırlarında yapmaya hazırlanıyor. Bu konuda italyan uzay şirketleriyle anlaşma yapan firma inşası süren Grottaglie Uzay Üssü’nde araçlarının görev yapacağını açıkladı.

İtalyan Uzay Ajansı içerisinde önde gelenlerden biri olan Altec ve ülkenin en büyük özel şirketi olan Sitael ile anlaşan Virgin Galactic, iki farklı alanda atılım yapacak. Projeye göre Virgin Galactic, hem İtalya Uzay Ajansı’yla ortak bilimsel çalışmalar gerçekleştirecek hem de Avrupa içerisinde uzay turizmini başlatarak yörüngede mikrogravitenin keyfini yaşamak isteyen müşterilerine uzay keyfini yaşatacak. Virgin Grubu kurucusu Richard Bronson’ın ilk defa bir insanın Avrupa topraklarından uzaya fırlatılması sağlanabilir açıklaması durumun önemini vurguladı.

Bu sene uzay turizmi başlayabilir

Daha önce bir pilotun hayatını kaybettiği kaza ile gündeme gelen şirket geçtiğimiz üç ay içerisinde iki farklı başarılı deneme yaparak uzay turizmi için hazır olduğu sinyallerini vermişti.

Virgin Galactic uzay turizmi için SpaceShipTwo’nun yeniden tasarlanmış versiyonu olan VSS Unity uzay aracını tercih ediyor. VSS Unity, iki pilot ve altı uzay turisti olacak şekilde toplam 8 kişilik taşıma kapasitesi ile üretilmiş durumda. Yeryüzü’nden yaklaşık 100 kilometre yüksekliğe çıkacak olan araç burada yolcularına yaklaşık 6 dakikalık bir yerçekimsiz ortam ve Dünya’yı uzaydan görme fırsatı verecek. Müşteriler VSS Unity içerisinde yer edinmek için ise 250 bin dolar ödemek zorunda kalacaklar.

Xperia XZ1, XZ1 Compact ve XZ Premium için yeni güncelleme!