RTÜK dondurma reklamlarını erotik buluyor!

Türkiye’de sansür var mı

Uzun bir süredir tartışmaların odağında olan RTÜK dondurma reklamlarını genel ahlaka aykırı görüyor. İnternet ve televizyon dünyasında yeni tartışma konusu bu oldu. İşte haberimizin detayları.

TBMM Dilekçe Komisyonu, Obezite İle Mücadele Alt Komisyonu’nda konuşan RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, yapacakları bazı yenilikler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Görünen o ki, denetimler hem yöresel yemek programları hem de reklamlar için artacak.

RTÜK dondurma reklamlarını genel ahlaka aykırı buluyor

Murat Ellialtı, “Reklamverenler ve Reklamcılar Derneği’yle görüşerek, özellikle dondurma reklamlarıyla ilgili içeriklerde bazı düzenlemelere gidiyoruz” diyerek izleyecekleri politika hakkında bilgi verdi. Düzenlemelerin reklamlardan önce getirilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

RTÜK kararlari

Normal şartlarda RTÜK tarafından reklamlara daha önceden müdahale etme yetkisi bulunmuyor. Bu nedenle kuruluş dondurma reklamı veren şirketler ile önceden görüşecek. Yapılacak toplantı sonucunda bazı düzenlemeler daha önceden gerçekleştirilecek.

Son dönemlerde RTÜK denetimi giderek daha çok artıyor. Kuruluş aldığı bu karardan sonra yine tartışmaların odağına yerleşti. Sizce RTÜK tarafından alınan bu karar doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

RTÜK, Türkiye’de televizyon izleme sürelerini açıkladı