İngiltere başbakanı yoğun bakımda! Sürü bağışıklığı çöktü

İngiltere ilk aşıları

Yaptığı açıklamalarla sürekli olarak gündeme gelen İngiltere başbakanı yoğun bakımda. Buna neden olan hastalık ise koronavirüsü.

Bugüne kadar 1 milyon 300 bin civarında insan bu virüse bir şekilde yakalandı ve son gelen haberlere göre İngiltere başbakanı yoğun bakımda. Her ne kadar 256 bin kişi kurtulsa bile yine de çok önemli bir kesim henüz bu hastalığa devam ediyor. Ayrıca ölü sayısının 70 bin rakamlarına ulaşması derin bir endişe yaratıyor. Ortaya çıkan tüm bu durumlar virüsün yayılmasını önlemek için alınabilecek önlemleri gündeme getirdi.

Boris Johnson yöntemi çöktü

İngiltere bu virüs salgınının en aktif olduğu ülkelerden bir tanesi. Her ne kadar Avrupa’da İtalya merkezli olsa bile İngiltere de bu virüsten ciddi oranda etkileniyor. Bu ülkenin başbakanı olan Boris Johnson ise virüs ile ilgili ilginç çıkışlarıyla biliniyor.

İngiltere başbakanı yoğun bakımda yeni 1

 

Bir çoğunuzun hatırlanacağı üzere Boris Johnson virüs yeni yeni yayılmaya başladığında sürü bağışıklığı sisteminin uygun olacağını söylemişti. Şimdi ise geldiğimiz bu noktada Boris Johnson yoğun bakıma alındı. Kısa bir süre önce bu virüsü kapan Başbakanın şimdi ise durumu oldukça ağırlaşanlar arasında yer alıyor. Sadece 2 gün önce durumunun iyi olduğu söylense bile yeni gelen bir habere göre yoğun bakıma alındı.

 

İngiltere virüsün etkilerini hızlı bir şekilde atlatmaya çalışsa bile yine de bu tür haberler umut kırıyor. Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeden insanlar onun iyileşmesi temennisinde bulundu. Doktorlar bir süre daha başbakanın yoğun bakımda kalacağını söylüyor. Sizce Boris Johnson tarafından ortaya atılan sürü bağışıklığı sistemi çöktü mü? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.