Yurt dışına çıkanlara ceza verilecek: Koronavirüs tedbirleri sıkılaşıyor

ingiltere

Yurt dışına çıkanlara ceza verilmesi kararı alındı. Özellikle son dönemlerde küresel çapta artan vaka sayıları bunda büyük paya sahip. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Bir süredir gündemde olan yurt dışına çıkanlara ceza verilmesi kararı sonunda uygulanmaya başlandı. Vaka sayılarında Avrupa ön sıralarda yer alıyor. Bu durum tehlikenin daha da fazla artmasına neden oluyor. Özellikle de İngiltere bu konuda çok şansız.

Hatırlayacağınız üzere tüm dünyaya Koronavirüs İngiltere mutasyonu duyurusu yapılmıştı. Bu yeni mutant virüs ile birlikte çok daha fazla kişi hastalandı. Konuyla ilgili ortaya çıkan sorunlar her geçen gün daha fazla arttı ve sonunda İngiltere hükümeti bir karar aldı.

Yurt dışına çıkanlar para cezası alacak

İngiltere tarafından yapılan açıklamalara göre yurt dışına çıkanlara ceza verilecek. Virüsün Avrupa’da çok hızlı bir şekilde yükselmesi bu durumu tetikledi. Özellikle de İngiltere’de önlemler daha da sıkı hale getirildi. Bunun sonucu olarak ülkede yurtdışı yasağı başladı.

Yurt dışına çıkanlara ceza

İngiliz vatandaşları eğer yurt dışına çıkarsa yaklaşık olarak 54 bin TL ödeyecek. Böyle bir karar vermelerinin en önemli nedeni yeni mutasyonlara engel olmak. İlk başlarda sürü bağışıklığı sistemini uygulamak isteyen İngiltere sonradan vazgeçmişti. Şimdi ise sert tedbirler alınıyor.

Koronavirüs risk haritası için kırmızı renk güncellemesi

Türkiye genellikle Avrupa’da uygulanan tedbirlere ayak uyduruyor. Bu nedenle İngiltere tarafından alınan bu karar ülkemizde de hayata geçirilebilir. Her ne kadar uzak bir ihtimal olsa bile yine de bu mümkün. Peki sizce yurt dışına çıkışlara ceza verilmesi doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.