Londra’nın ikonik taksileri Berlin’e gidiyor!

ikonik taksileri

Lonra’nın ikonik taksileri ile ünlü olan İngiliz otomobil üreticisi London EV Company, bu taksilerin elektrikli versiyonunu Almanya’ya satmayı planlıyor. Uzun süredir Daimler üretimi taksilerin hakim olduğu Berlin sokakları büyük bir değişime ev sahipliği yapacak. İşte detaylar.

Çevreci ulaşım Avrupa için her geçen gün daha büyük bir önem kazanırken İngiltere merkezli otomobil üreticisi London EV Company (LEVC) bu durumu kendi lehine çevirmeye karar verdi.LEVC yeni satışlar için Almanya’yı gözüne kestirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ülkedeki hava kirliliğini azaltmak için birçok adım atarken eyaletlerdeki artan hava kirliliğinin en büyük sebebinin yüksek dizel emisyon değerleri olduğunun pek tabii farkında. Almanya’nın 16 eyaletinde kamuya ve özel sektöre ait milyonlarca araç hava kirliliğini arttırmaya devam ediyor.

Londra’nın ikonik taksileri Almanya için çözüm olabilir!

Alman Çevre Bakanı Svenja Schulz, Federal hükümetin hava kirliliği ile mücadele kapsamında, hizmette olan otobüs ve taksi filolarını yenilemeyi desteklediğini açıkladı.

LEVC‘nin İngiltere için ürettiği son modeli TX, 59.600 avroluk bir fiyat etiketine sahip. Bu model Almanya’ya birim başına birkaç bin avro indirimle gelebilir. Altı kişilik TX elektrikli taksi modeli müşteriler için Wİ-Fi gibi özelliklere de sahip. Tek bir şarjla 640 km yol gidebilen bu siyah elektrikli retro taksiler Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan 400’den fazla hızlı şarj noktasından faydalanabilecek.

Daimler AG büyük bir çıkmaza girdi!

ikonik taksileri