Indiana Jones 5 çekimleri Nisan’da başlıyor

Indiana Jones 5

Sinema dünyasının en sevilen karakterlerinden Indiana Jones yeniden beyaz perdeye geliyor. Harrison Ford’un yaptığı açıklamaya göre Indiana Jones 5 filminin çekimleri Nisan ayında başlıyor.

Yıllar sonra yeniden Han Solo ve Indiana Jones karakterlerini canlandıracak olan Harrison Ford’u yoğun bir çekim dönemi bekliyor.

Indiana Jones 5 Ford hayranlarını heyecanlandırdı

Son olarak 2008’de Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull filmini çeken Ford böylece 12 yıl sonra yeniden bu efsanevi karakteri canlandırmış olacak.

Filmin beyaz perdeye çıkış tarihi ise 9 Temmuz 2021 olacak. 77 yaşındaki Ford’un, Indiana Jones karakterinin alışılmış fiziksel zorlayıcı senaryolarından biri için uygun olmayacağı düşünülüyor. O nedenle yeni Indiana Jones 5 filminin aksiyondan öte, Jones’ın “etkileyici zekasına” ve sarkastik karakterine yoğunlaşacağı düşünülüyor.

Bir diğer deyişle, yeni filmde Jones’ı trenlerin tepesinden zıplayan, uçurumlardan atlayan heyecanlı bir aksiyonun içinde göremeyebiliriz.

Waymo şoförü kasten kaza yapmaktan tutuklandı

Harrison Ford, şu anda beyaz perdede, Jack London’ın 1903 yılında yayınlanan ünlü romanından senaryolaştırılan The Call of the Wild filmiyle seyredilebilir.

Indiana Jones kimdir?

“Indiana” lakaplı arkeolog Dr. Henry Walton “Indiana” Jones, Jr., hayali maceraperest bir karakter olarak sinema tarihinde büyük ilgi topladı. George Lucas karakteri 1930’lu yılların film serilerindeki aksiyon kahramanlarından ilham alarak yarattı. Karakter ilk olarak 1981 yapımı Kutsal Hazine Avcıları filminde, ardından da 1984’te Kamçılı Adam’da, 1989’da Son Macera’da, 1992 ve 1996 yılları arasında gösterilen The Young Indiana Jones Chronicles’ta ve 2008’de Kristal Kafatası Krallığı’nda yer aldı.

Indiana Jones 5