Indiana Jones, Jurassic Park ile Buluşacak!

indiana jones

#İŞBİRLİĞİ

Disney Studios, Indiana Jones 5’i resmen onayladı. Harrison Ford’un yine baş rolde olacağı filmde, ilginç bir de detay var.

Disney, Lucas Arts’ın film haklarını satın aldıktan sonra, önce Star Wars efsanesini Force Awakens ile diriltti. Film ticari başarı açısından, harikulade işlere imza attı ve 2.2 milyar dolarla, Avatar’ın ardından “Dünya’nın en çok gişe hasılatı elde eden yapımı” ünvanını kazandı.

Disney, başka bir efsaneyi, tekrar ete-kemiğe büründürmek niyetinde. Her ne kadar 2008’de gösterime giren Indiana Jones: Kingdom of the Crystal Skull, eleştirmenler tarafından – ki bizce de haklılar- fazla beğenilmese de, gişede 750 milyon dolar hasılat elde ederek, yapımcıların banka hesabına ciddi katkılarda bulundu.

Indiana Jones

Disney Studios, karlı projenin beşinci filmini resmen onayladı. Steven Spielberg bir kez daha yönetmenlik koltuğuna oturacak. Filmin senaryosunu ise, 1993 yılında Jurassic Park’ın senaristliğini yapan ve bundan sonra da Steven Spielberg ile pek çok ortak proje geliştiren David Koepp üstlenecek.

Indiana Jones’un yeni bölümünün ne zaman gösterime gireceği belli değil. Filmin konusu da ortaya çıkmadı. Ancak sızan dedikodular, serinin yaratıcısı George Lucas’ın, projede herhangi bir yapımcılık görevi üstlenmeyeceği yönünde. George Lucas, verdiği röportajlarda Star Wars: Force Awakens’a yönelik çok olumlu olmayan eleştiriler de bulunmuştu. Bu şartlar altında, yapımda herhangi bir rol yapması mucize olacaktır.

Filmde, flashbacklerin olması ve savaşcı-arkeoloğumuzun gençlik yıllarının da işlenmesi bekleniyor. Jones’un gençliğini kimin oynayacağı da henüz belli olmadı.