Waymo şoförü kasten kaza yapmaktan tutuklandı

waymo şoförü

Google’ın otonom sürüş teknolojisi geliştiren şirketi Waymo çok ilginç bir sabotjla karşı karşıya kaldı. Waymo şoförü sürdüğü araca kasten kaza yaptırmak nedeniyle tutuklandı. Peki olayın ardında tam olarak ne var?

Arizona, Tempe’de 30 Ocak akşamı yaşanan trafik kazasında, bir Waymo test aracı, arkadan yaklaşan otomobilin önünde aniden fren yaparak, hafif hasarlı bir kazanın oluşmasına neden olmuştu.

Waymo şoförü Google araçlarına saldırmış

Teorik olarak arkadan yaklaşan aracın güvenli sürüş mesafesini koruması gerektiği için Waymo aracı suçlu bulunmas da, kazayı inceleyen Waymo müfettişleri durumun öyle olmadığını anladılar.

Buna göre, taşeron bir şirketten testlere katılması için şoför alan Waymo, şoförün kaza yapmak için bomboş yolda kasten fren yaptığını tespit ettiler.

Waymo araçları otonom sürüş teknolojisiyle hareket etse de güvenlik sebebiyle test sürücüleri aracın hareketine müdahale edebiliyor.

Kazayı inceleyen Waymo müfettişleri, şoförün akadan yaklaşın aracın kaza yapması için kasten fren yaptığını tespit ettiler. Kaza sonrasında araçların tamponunda hafif hasar oluşurken, diğer araçtaki şoförde ise hafif incinmeler ortaya çıktı.

The Elder Scrolls: Blades için yeni güncelleme!

Waymo’nun iddiasına göre kazaya sebep olan şoför, çalıştığı şirketle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle “kasten zarar verme” planı yaparak bu kazayı gerçekleştiriyor. Ayrıca, söz konusu şoförün faklı Waymo araçlarına da saldırdığı ve hasar verdiği ortaya çıktı. Dolayısıyla, kasten düzenlenmiş bu kaza sonrasında kazayı yapan şoför için tutuklama kararı çıktı.

waymo şoförü