İkinci el araç satışına Ford müdahalesi: Yeni bir platform geliyor

İkinci el araç satışına Ford

İkinci el araç satışına Ford müdahale etme kararı aldı. Yeni sektör arayışında olan şirketin önemli bir alanda yer alacağını görüyoruz. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Her geçen gün daha fazla değerlenen ikinci el araç satışına Ford el attı. Konuyla ilgili gelen son detaylara göre sürücülerin garantiler ile desteklendiği bir platform kuruluyor. Ford Blue Advantage isimli bu program ile birlikte sektör yeniden düzenlenecek.

İkinci el araç sektörü fazlasıyla zorlu. Aklınıza gelebilecek her konuda problem yaşanabiliyor. Mesela ilana koyulan araç ile satışı yapılan araç birbirinden son derece farklı olabiliyor. Ayrıca kaza geçmişi çok olan araçlar sanki az kaza yapmış gibi gösterilebiliyor. Ford yeni platform ile bu tür sorunlara engel olmak istiyor.

İkinci el araç satışına Ford desteği

Konuyla ile ortaya çıkan son detaylara baktığımızda şirketin Ford Blue Advantage isimli 2 kademeli bir araç platformu kurduğunu görüyoruz. Gold Level arabalar olarak adlandırılan kategori 6 yaşından daha yeni olanları kapsayacak. Ayrıca bu kategoriye sadece 6 yaşından küçük araçlar alınacak.

İkinci el araç satışına Ford

Blue Level olarak adlandırılan kategoride 10 yaşına kadar olan araçlara yer verilecek. Ayrıca bu araçların en fazla 200 bin kilometre yol yapmış olması gerekiyor. Bunun üzerindekiler Blue Level kategorisine alınmayacak. Şirket böylece araçları kategori haline getirip satışını kolaylaştırmak istiyor.

ÖTV indirimi araçların fiyatında düşüş yaşattı: Otomobil fiyatları aşağı çekiliyor

İkinci el araç satışına giren şirket, aynı zamanda eve teslimat yapacak. Test sürüşleri ve video gezileri yine bu hizmetin içerisinde yer alacak. Son olarak gelen detaylara göre 7/24 yol yardımı bu uygulamayı kullanan kişilere sunulacak. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.