PS4 ve PS5 kullanıcıları Discord arkadaşlarına ne oynadıklarını gösterebilecek

PS4 ve PS5 kullanıcıları Discord arkadaşlarına ne oynadıklarını gösterebilecek

Bugünden itibaren PS4 ve PS5 oyuncuları PSN hesaplarını Discord’a bağlayabilir. Bu da PlayStation oyun etkinliğinizi Discord profilinizde görüntüleyebileceğiniz ve oradaki arkadaşlarınızın ne oynadığınızı görmelerine izin verebileceğiniz anlamına geliyor. İşte detaylar.

Xbox oyuncularının 2018’den beri yapabildiği bir şey nihayet PS4 ve PS5 oyuncularına da gelmiş durumda. Artık oynadığınız oyunların görüntülenmesine izin verebileceksiniz. Bunu yapmak için PSN ID’nizi, insanların sizi arkadaş olarak eklemesini kolaylaştırmak için Discord profilinizde kullanmanız yararlı olacaktır.

PS4 ve PS5 kullanıcıları Discord arkadaşlarına ne oynadıklarını gösterebilecek

Başlamak için PC veya mobil cihazlarda Discord uygulamasını veya web sitesini açın, ardından Kullanıcı Ayarlarının Bağlantılar bölümüne gidin. PSN hesabınızı bağlayabilirseniz bir PlayStation simgesi görürsünüz. Discord, özelliği ABD’deki insanlardan başlayarak kademeli olarak herkese sunuyor, bu nedenle hemen erişiminiz olmayabilir. Bu özellikler gün geçtikçe değerli hale geldi. Bunun sebebi de, özellikle çapraz oyunun daha yaygın hale gelmesi. Ayrıca arkadaşların farklı platformlarda birlikte oyun oynaması da önemli bir etken. Örneğin, bir Xbox sahibiyseniz, Discord’a bakabilir ve arkadaşlarınızın PC veya PlayStation’da Destiny 2 veya Rainbow Six Extraction oynayıp oynamadığını görebilir ve onlarla birlikte oynayabilirsiniz. Sony ve Discord’un geçen Mayıs ayında duyurduğu bir ortaklığın sonuçlarını görmeye başlıyoruz. Sony Interactive Entertainment CEO’su “Amacımız, gelecek yılın başlarından itibaren Discord ve PlayStation deneyimlerini konsolda ve mobilde daha da yakınlaştırarak arkadaşların, grupların ve toplulukların birlikte oyun oynarken takılmalarına, eğlenmelerine ve daha kolay iletişim kurmalarına olanak tanımak.” demişti.

Google tablet teknolojisine yöneliyor: Apple karşısında diz çökebilir