İkinci el araç satışları için kritik karar verildi: İşte detaylar!

Araç kiralama hizmetleri İkinci el

İkinci el araç satışları konusunda kritik kararlar verilmeye başlandı. Özellikle de bu kararların büyük değişimlere yol açması ihtimali yüksek. Hadi gelin bunlara yakından göz atalım.

1 Eylül’de yürürlüğe girmesi beklenen yetki belgesi zorunluluğu kapsamında; İkinci el araç satışları konusunda birçok değişiklik yaşanacak. İkinci el otomobil alım satış işleriyle uğraşan kişiler, yetki belgesi olarak da adlandırılan bir belgeyi taşımak zorunda kalacak. Eğer bu belgeleri taşımazalarsa haklarında yasal işlem başlatılacak. Yetki belgesi olmadan araç satışı yapan kişilere 5 bin TL’den başlayan oranlarda ceza uygulanacak.

Yetki Belgesi konusunda ısrarlar devam edecek

Türkiye’de ikinci el araç ticaretiyle uğraşan 50 bin işletmenin olduğu söyleniyor ve tüm bu işletmelerin çok hızlı bir şekilde yetki belgesi almaları söyleniyor. İstanbul’da 7 bin kadar işletmenin ikinci el araç satışıyla uğraştığını belirten İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkan Yardımcısı Görkem Konu;  sadece küçük bir bölümünün bu belgeye sahip olduğunu ifade etti.

İkinci el araç satışları

İstanbul’da bile 7 bin kişilik meslek grubunun 500 tanesinin bu belgeye sahip olması, akıllarda büyük soru işaretleri oluşturuyor. 7 milyon civarında olan ikinci el otomobil satış piyasasının 3,5 milyonu kayıt dışı bir şekilde gerçekleşti. Bu, yetki belgesi almayan çok fazla kişi olduğunu gösteriyor.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in son şekli kısa bir süre içerisinde yürürlüğe girecek. Sizce bu yeni yönetmelik ile birlikte neler değişecek? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.