İddia: Yeni iPad Pro’lar yüksek fiyatla satışa çıkabilir

123 1

Son dönemde çıkan birkaç haberde iPhone 15 Pro’ların tahmin edilenden daha pahalıya satışa sunulabileceği belirtildi. Çin’den gelen taze bir rapor iPhone 15 Pro’ların yüksek fiyat iddiasını tekrar ederken, aynı stratejinin iPad Pro’larda da devam edebileceğini vurguladı. İşte detaylar…

Tedarik kaynaklarına dayandırılan raporda herhangi bir fiyat bilgisi yok. Fakat iPhone 15 Pro’ların beklenenden daha pahalı olacağı ifade ediliyor. Bununla birlikte Apple’ın yeni nesil iPad Pro‘ları da tahmin edilenden daha yüksek fiyatla satışa sunmak istediği ileri sürülüyor. Kaynaklar Apple’ın neden böyle yaptığı hakkında ise açıklama yapmamış.

Analist Jeff Pu, Barclays analisti Tim Long, Display Supply Chain Consultants gibi güvenilir kaynaklar da iPhone 15 Pro’larda fiyatın artabileceğini söylemişti. Özellikle de yeni Max Pro’nun daha yüksek etikete sahip olacağı vurgulandı. Analistler yeni iPhone Pro modellerinde titanyumun kullanılması, Pro Max’teki yeni periskop kamerası, sessize alma anahtarının çok işlevselli düğmeyle değişmesi, A17 Bionic işlemcisinin üretim maliyeti gibi sebeplerden fiyatın artığını düşünüyor.

ipad pro

Yeni iPad Pro’lara gelecek olursak, fiyatın artmasındaki temel neden OLED ekran olabilir. Apple, yeni modellerde çift katmanlı yapıya sahip OLED kullanmak istiyor. İki katmanlı yapı çok daha uzun kullanım süresi, daha fazla parlaklık ve daha iyi görüntü sunuyor. Fakat 10 inç’lik cihazlar için OLED panellerin tedarik fiyatı 100 ile 150 dolar arasında. Ancak Apple’ın ihtiyaç duyduğu OLED paneller için tedarik fiyatı 11.1 inç için 270, 13 inç için 350 dolara yakın. LG ve Samsung’un maliyeti azaltmak için yeni planları devreye soktuğu söylense de, yeni iPad Pro’lar beklenenden daha pahalı fiyatla gelebilir. Şu anda 11 inç’lik LED Liquid Retina ekranlı iPad Pro’nun fiyatı 799 dolar.

Sonuç olarak iddialara ya da fiyat tahminlerine şüpheyle bakmak gerekiyor. Söylenenler her zaman değişebilir. Mesela Apple hakkında söylediği birçok öngörüsü gerçek çıkan analist Ming-Chi Kuo geçtiğimiz sene iPhone 14 Pro’ların pahalı olacağını tahmin etmiş, ancak telefonlar bir önceki modelle aynı fiyatla satışa çıkmıştı.

Oppo Find N3 Flip sertifika alırken görüldü