IBM 5 milyar dolarlık dev anlaşmayı tamamlamak üzere

IBM, tüm Rus işgücünü işten çıkarmaya başladı

IBM önemli anlaşmalara imza atmaya devam ediyor. Şirket bu kez de yazılım şirketi Apptio’yu 5 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla satın almak üzere.

Bir dönem bilgisayar dünyasında tartışmasız lider konumunda olan Amerikalı teknoloji şirketi IBM, yıllar içinde zirveden düşmüş, hatta bir dönem iflasın eşiğine gelmiş olsa da son yıllarda yeniden bir yükselme dönemine girdi. Hatırlarsanız şirketin yıllar sonra ilk kez iki mali çeyrekte üst üste gelir artışı açıkladığı haberini sizinle paylaşmıştık. 2022’de etkilerini göstermeye başlayan ekonomik kriz tüm teknoloji şirketleri gibi IBM’i de yavaşlatmış olsa da şirket büyümesini sürdürmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Önemli yatırımlar yapmaya devam eden şirket, bu kez de Apptio adlı yazılım şirketini bünyesine katmak için 5 milyar dolarlık dev bir anlaşmayı tamamlamak üzere. The Wall Street Journal’ın haberine göre iki taraf büyük ölçüde anlaşmış durumda. Bu yüzden bu dev anlaşmanın kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

apptio
Apptio (PRNewsFoto/Apptio)

Apptio’yu satın almak, IBM’in otomasyon teknolojileri konusunda daha da güçlenmesini sağlayacak. 2007 yılında kurulan yazılım şirketi Apptio, bilişim teknolojileri yönetimi ve analiz gibi çeşitli alanlarda şirketlere yardımcı olan yazılımlar geliştiriyor. Fortune 100 listesinde yer alan dev şirketlerden pek çoğunun Apptio’nun yazılımlarını kullandığı belirtiliyor.

Apptio anlaşması, IBM’in önümüzdeki dönemde yazılım alanında da oldukça iddialı olacağının habercisi. Bildiğiniz gibi şirket yapay zeka teknolojileri ve bulut servisleri gibi pek çok alanda önemli yatırımlar yapıyor. Bu yatırımlar sayesinde şirket eskisinden çok daha parlak bir geleceğe sahip gibi görünüyor.

Musk ve Zuckerberg kozlarını ringde paylaşacak