Amerika, Hala Windows 3.1 ve Floppy Disk Kullanıyor

IBM PC

Söz konusu başlık size saçma gelebilir ama komik de olsa, bir gerçeği yansıttığından emin olabilirsiniz. Amerika, 1990’dan kalan müzelik Windows 3.1 bilgisayarlardan vazgeçmiyor.

Evet şaka yapmıyoruz, Amerika’daki bazı hükümet organları, hala 1990’lerden kalan, Windows 3.1 yüklü, Floppy disk üniteli bilgisayarlardan faydalanıyor. Hatta ve hatta, bazı eski bilgisayarlarda 1970 yapımı COBOL ve Fortran programlama dillerinden yararlanılıyor. Tabii adına “yararlanmak” denilirse…

Nükleer silah kontrolünün yapılmasına olanak tanıyan IBM Series 1, 1976 yılında üretilmiş ve 8 inçlik Floppy disklik yapısıyla dikkat çekmişti. Eh ne de olsa, 8 inçlik Floopy disk, şimdinin Blu-Ray disklerinin karşılığıydı.

Amerika

Cumhuriyetçi Senatör Jason Chaffetz, sistemi eleştirdi. Jason Chaffetz, “Amerikan Federal Hükümeti, bilişime, senede sadece 80 milyon dolarlık bütçe ayırıyor. Federal Hükümet, teknolojinin on yıllarca gerisinde ve bundan hiç de beis duymuyor.

Raporlara göre Amerikan Federal Hükümeti, söz konusu bütçenin yüzde 75’ini bozuk sistemleri çalışır hale getirmekte kullanıyor. Yüzde 25’lik rakam ise yeni sistemlere harcanıyor. Yani, hükümet bürolarına, Amerika için gülünç sayılabilecek 20 milyon dolarlık yeni cihaz bütçesi sağlanıyor.

Reform Dairesi ise farklı fikirlere sahip üyelerden meydana geliyor. Pek çok üye, yeni sistemlere yatırım yapılmasını isterken, bazıları “Çalışan bir sisteme niye müdahale edelim ki?” düşüncesinde birleşiyor.

Şu anda iktidarda olan Demokratlar ise önemli bir yasa taslağını senatoya sunmaya hazırlanıyor. Demokrat parlamenterler, sistemlerin yenilenmesi için 3.1 milyar dolarlık bir ödenek oluşturulmasını talep ediyor.

Bu grubun sözcüsü çok ilginç bir ifadeye imza atıyor: “Eğer eskimiş 2000 veri merkezini emekli edersek, 5 milyar dolarlık yükten kurtuluruz. Bu rakamın 3.1 milyar doları yenilenmeye harcanır, 1.9 milyar doları ise Amerikan halkının yararına kullanılır.”

Microsoft, Nokia’yı Tarihten Silmeye Kararlı