I Am Legend 2, The Last of Us’tan esinlenecek

I am Legend

I Am Legend’in yıllardır beklenen devam filmi sonunda gerçek oluyor. Will Smith ve Michael B. Jordan’ın rol alacağı film The Last of Us’tan esinlenecek.

Yıldız oyuncu Will Smith’in başrolünü üstlendiği Ben Efsaneyim (I am Legend), 2007 yılında vizyona girmiş ve sinema severlerin beğenisini kazanarak büyük bir başarı yakalamıştı. Dünya genelinde 585 milyon dolar hasılat yapan film, sonraki yıllarda da fiziki medya satışları ve dijital platformlarda gördüğü ilgiyle başarısını büyütmüştü. Bu yüzden Ben Efsaneyim’e hala bir devam filmi çekilmemiş olması şaşkınlık yaratıyordu. Çünkü bildiğiniz gibi Hollywood, tutan bir filmi seriye dönüştürme konusunda hiçbir fırsatı kaçırmamasıyla bilinir.

İlginç bir şekilde Hollywood yıllarca I am Legend 2’yi gerçeğe dönüştürememiş olsa da bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. Çünkü ilk film çıktığı günden beri zaman zaman gündeme gelen devam filmi için bu kez somut adımlar atılmaya başlandı.

I am Legend 2

Yaklaşık bir yıl önce duyurulan I Am Legend 2 için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte film hakkında ilk detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Oscar ödül törenindeki tokat olayının ardından yıldızlık mertebesi zedelenen Will Smith, devam filminde aynı rolle geri dönecek. Filmin başrollerinde ona son dönemin yükselen yıldızlarından Michael B. Jordan eşlik edecek.

Hatırlarsanız 2007 yılında Ben Efsaneyim vizyona girdikten kısa süre sonra, filmin bir de alternatif sonu olan versiyonu yayınlanmıştı. Bu versiyonda Will Smith’in karakteri filmin sonunda ölmüyordu. Devam filmi de bu sonu baz alarak çekilecek. Dahası film hakkında yapılan ilk açıklamalar, yeni Ben Efsaneyim filminin The Last of Us’tan ilham alacağını gösteriyor.

Devam filminin senaristi olan Akiva Goldsman, büyük bir The Last of Us hayranı olduğunu ve senaryoyu yazarken The Last of Us’tan esinlendiğini söylüyor. Özellikle büyük bir yıkımdan yıllar sonra Dünya’nın kontrolü yeniden ele alıp, insanların etkisinden kurtulması Goldsman’ın bir hayli ilgisini çekiyormuş. Bu yüzden devam filmi de ilk filmden yıllar sonrada geçecek ve insanların büyük ölçüde yok olduğu bu dünyada yaşanan değişimleri de hikayesine dahil edecek.

Samsung Galaxy S23 raflardaki yerini aldı