nubia Neovision, MWC 2023’te tanıtılacak

nubia Neovision AR

nubia ilk akıllı gözlüğü olan nubia Neovision’ı MWC 2023’te tanıtacağını duyururken, Neovision’ın tasarımını gözler önüne seren ilk görselini de paylaştı.

Özellikle MetaVerse’ü gerçeğe dönüştürme fikrinin momentum kazanmasıyla birlikte akıllı gözlükler teknoloji dünyası için büyük önem kazandı. Çünkü bu MetaVerse evrenlerinin hayata geçirilmesiyle birlikte akıllı telefonlarını yerini bu akıllı gözlüklerin alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu da bu alana yatırım yapmak isteyen şirketlerin sayısını hızla arttırıyor.

Akıllı gözlük pazarında daha çok Meta ve Apple gibi en üst segmentte ürünler ortaya koyan şirketlerden söz ediyor olsak da büyümekte olan her sektörde olduğu gibi aslında akıllı gözlük pazarında da orta segment ve giriş seviyesi için de büyük bir potansiyel var. Bu potansiyeli değerlendirmek için harekete geçen şirketlerden biri de nubia olacak gibi duruyor.

Çin merkezli teknoloji şirketi, ilk AR (artırılmış gerçeklik) gözlüğü olan nubia Neovision’ı MWC 2023’te tanıtacağını duyurdu. Teknoloji dünyasının en önemli buluşma noktalarından biri olan MWC’nin bu yılki ayağı 27 Şubat’ta başlayacak.

nubia Neovision AR

nubia sadece nubia Neovision’ı MWC 2023’te tanıtacağını duyurmakla kalmadı; aynı zamanda bu AR gözlüğünün tasarımını gözler önüne seren ilk görseli de paylaştı. nubia bu akıllı gözlüğün “teknoloji ve modanın muhteşem buluşması” olarak nitelendiriyor.

Başta da belirttiğimiz gibi Neovision’ın Meta ya da Apple’ın akıllı gözlükleri gibi bu alanda sınırları zorlayacak, yeni teknolojiler sunacak bir ürün olması beklenmiyor. Nubia bunun yerine bu üst segment akıllı gözlüklere alternatif olabilecek bir ürün ortaya koyma umuduyla yola çıkıyor.

Samsung Galaxy S23 raflardaki yerini aldı