Yeni Saints Row oyununun maliyeti belli oldu

Saints Row

2022 yılında çıkan ve hem aldığı yorumlarla hem de satış rakamlarıyla hayal kırıklığı yaratan yeni Saints Row oyununun maliyeti belli oldu.

Saints Row serisi bir dönem çılgınca aksiyonuyla oyun dünyasının en sevilen ve en başarılı serileri arasında yer alıyordu. Hatta seri bir dönem Grand Theft Auto (GTA) serisiyle kıyaslanacak kadar popülerdi. Ancak GTA serisi gitgide büyürken, Saints Row serisi popülerliğini yitirdi. Son yıllarda çıkan yeni oyunlar serinin hayranlarını da memnun edemeyince ortaya oyunun arkasındaki stüdyo için hiç de iyi görünmeyen bir tablo çıktı.

saints row

Bu hafta yayınlanan yeni bir haber, serinin son oyununun yapımcı şirkete ne kadar pahalıya patladığını gözler önüne serdi. Serinin yayıncısı olan Embracer Group’un aktivitelerini yakından takip eden bir hesap, şirket tarafından yayınlanan son mali raporu detaylı şekilde inceleyerek 2022’de çıkan Saints Row yeniden yapımının şirkete maliyetini tespit etti. Bu hesaplamaya göre oyunun şirkete maliyeti yaklaşık 100 milyon dolar.

Oyun dünyasında, özellikle büyük yapımlar söz konusu olduğunda 100 milyon dolar rastlanmadık bir rakam değil. Ancak 2022 yılında çıkan oyunun ne kadar az sattığı göz önüne alındığında, bu oyunun Embracer Group’a ne kadar pahalı mâl olduğu açıkça görülüyor. Bu noktada Embracer Group’un bu oyundan zarar etmesi kaçınılmaz görünüyor. Şimdi asıl merak edilen bu kaybın ne boyutta olacağı.

Samsung Galaxy S23 raflardaki yerini aldı