Hürkuş Göklerdeki Kahraman için ilk fragman yayınlandı

hürkuş

Çekimleri uzun bir süredir devam eden Hürkuş Göklerdeki Kahraman, 25 Mayıs’ta izleyiciyle buluşacak. Türk uçuş tarihine önemli bir yere sahip olan Vecihi Hürkuş’un hayat hikayesine odaklanacak olan yapım, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı döneminde geçen olayları konu edinecek.

Hürkuş Göklerdeki Kahraman, Vecihi Hürkuş’u anlatıyor

Yönetmen koltuğunda Kudret Sabancı’nın oturduğu filmin başrollerinde ise Hilmi Cem İntepe, Gizem Karaca, Bora Akkaş ve Miray Daner gibi isimler yer alıyor. 1. Dünya Savaşı’nda Türklerin katıldığı hava muharebelerinin ilk defa beyaz perdeye aktarılacağı film şimdiden izleyicilerde merak uyandırmış durumda.

Yapımcılığını Eğrikapı Prodüksiyon’un üstlendiği film için ilk tanıtım videosu geçtiğimiz gün yayınlandı. Yayınlanan videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Açık konuşmak gerekirse, filmde yer alan hava muharebeleri sahneleri oldukça amatörce görünüyor. Elbette kalkıp da bu filmi, dev bütçeli ABD yapımı filmlerle kıyaslayacak değiliz. Fakat yapılan iş izleyicilerin savaş atmosferini hissetmeleri açısından pek de başarılıymış gibi görünmüyor. Açıkçası, fragmandaki normal çekimler başarılı gibi görünse de işin içerisine bilgisayar efektinin girdiği bölümler, açık bir şekilde sırıtıyor.

Bu film Vecihi Hürkuş gibi bir ismin hayat hikayesini anlatıyor olması bakımından son derece önemli. Fakat filmin yeterli kalitede olduğunu söylemek çok doğru olmayacaktır. En azından yayınlanan ilk fragmanın bizlerde yarattığı ön görü bu yönde. Yine de film vizyona girdiğinde, izleyicilerin tepkisini hep birlikte göreceğiz.

Rampage, Ailecek Şaşkınız’ı tahtından etti!