Huawei yaptırımı Samsung’un gelirini altüst edebilir

Samsung Huawei

Kısa bir zaman önce ABD tarafından gerçekleştirilen Huawei yaptırımı Samsung’un geliri ile ilgili önemli bir soruna dönüşecek gibi görünüyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Huawei hakkında ambargo kararı çıkmadan önce, kimse ABD’nin bu kadar ileriye gideceğini tahmin etmiyordu. İşte haberimizin detayları.

Samsung şirketinin gelir raporu içerisinde, muhtemelen Huawei ile ilgili detaylar bulunmasa bile yine de etkileri gözlemlenebilecek. ABD kaynaklı yazılımların satışını yapan Samsung, bunun önemli bir bölümünü Huawei’ye gerçekleştiriyordu.

Huawei yaptırımı Samsung’u neden bu kadar etkiledi?

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Samsung, bütün gelirinin %67’ye yakın kısmından yonga satışlarından kazanıyor. Bu nedenle şirket için bu tarz yazılımlar son derece mühim.

Samsung yonga seti

Güney Koreli teknoloji devi her ne kadar ürün bombardımanına devam etse bile, yine de gelirinin önemli bir bölümünün yazılımlardan gelmesi onu dışa bağımlı hale getiriyor. Huawei gibi kuruluşlar bu nedenle beklenmedik etkilerde bulunabiliyor.

Gelen son sızıntılara göre şirketin, envanterinde bulunan DRAM ve NAND yongalarında büyük indirimler yapmaya başladığı ifade ediliyor. Muhtemelen Samsung’un, Huawei nedeniyle zor durumda kalsa bile bunu profesyonel bir şekilde atlabileceğini söyleyebiliriz. Peki sizce de Samsung, Huawei yatırımlarından kötü etkilenmeden bu süreci atlatabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Apple ve Samsung telefon sahipleri ne kadar bilgili?