Huawei CEO’su HongMengOS konusunda iddiasını arttırdı

huawei yeni isletim sistemi

ABD’nin yaptırımları sonrasında Huawei şirketi HongMengOS işletim sistemini kullanmak zorunda kaldı. Bu olaydan kısa bir süre sonra ABD, şirketin diğer ülkelerle ticaret yapmasına izin verdi. Her ne kadar bu durum ABD’nin takıntısı olarak görülse bile, aslında işin gerçeği Çin ile olan ticari savaşlardı. Huawei’nin bu yeni işletim sistemi ise piyasalara son derece iddialı girdi.

Huawei’nin CEO’su yaptığı açıklamalarda, android yasağının kalkmasına rağmen yine de kendi işletim sistemlerini devam ettireceklerini ifade etti. Üstelik sadece bunu söylemekle kalmayan ünlü CEO, kendi işletim sistemlerinin çok daha hızlı olacağını da ifade etti. Ancak asıl iddiası çok daha farklı bir alandaydı.

Huawei HongMengOS ile bilgisayarlarda devrim yaratmak istiyor

Bildiğiniz üzere Huawei şirketi bilgisayar ürünlerini de satıyor. ABD yaptırımları sonrasında Microsoft ve Intel gibi şirketler, Huawei ile ilgili olan bütün bağlarını kesti. Bu nedenle kuruluşun android sistemine alternatif ürettiği gibi aynı zamanda, bilgisayar sistemi için de bir alternatif ortaya atması gerekiyordu.

Huawei isletim sistemi yeni

Kendi işletim sistemlerinin MacOS’tan bile daha hızlı olacağını ifade eden Huawei, böylece önemli bir işaret vermiş oldu. Şirket yeni işletim sistemini bilgisayarlar için de deneyecek. Bu sayede ABD’li şirketlere olan bağlılığın en minimum dereceye indirilmesi amaçlanıyor.

Kuruluş ile ilgili net detayların ortaya çıkması muhtemelen en fazla bir ay sürecektir. Sonraki süreçte, hem işletim sistemi hem de kullanılacak cihazlar netleşmiş olacak. Peki sizce de Huawei kendi işletim sistemini tüm dünyaya kabullendirebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei yaptırımı Samsung’un gelirini altüst edebilir