Huawei Mate X çıkış tarihi kesinleşti!

Huawei Mate X

Katlanabilir cep telefonu alanında önemli başarılar elde eden Huawei Mate X çıkış tarihi kesinleşti. Samsung’un büyük bir çabayla ortaya koyduğu Galaxy Fold modeli ise henüz belirlenmeyen başka nedenlerden dolayı net bir çıkış tarihine sahip olamadı. İşte haberimizin detayları.

Huawei Mate X modeli katlanabilir cep telefonlarına göre daha kaliteli görünüyordu. Tasarım açısından da Galaxy Fold ile kıyaslandığında Mate X modelinin biraz daha fazla beğenildiğini söyleyebiliriz. Şirket, birçok kişinin katlanabilir cep telefonları ile ilgili olumsuz düşüncelerini dikkate alarak kendisini geliştirdi.

Huawei Mate X çıkış tarihi Huawei yetkilileri tarafından açıklandı

Huawei Batı Avrupa Bölgesi Başkanı Vincent Pang önemli açıklamalarda bulundu. Huawei Mate X modelinin en geç Eylül ayında geleceğini ifade eden Pang aynı zamanda garanti de verdi.

huawei mate x kesin cikis tarihi

Huawei Mate X modeli ile ilgili akıllarda en çok kalan soru, ABD-Çin savaşının etki edip etmediğiydi. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre ABD’nin Huawei’yi ticari kara listeye almadan önce bu modelin çıkarıldığı ve böylece Android kullanabileceği ifade edildi.

Son olarak Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre, Samsung gibi şirketlerin karşılaştığı problemlere maruz kalmamak için ekrana fazladan mesai harcandığı ifade edildi. Ayrıca Mate X modeli ABD hariç her yerde 5G alarak satışa sunulacak.

Peki sizce de bu model Galaxy Fold gibi fiyasko mu olacak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei P30, P30 Lite ve P30 Pro. Sizin için en uygunu hangisi?