Huawei tablet modelleri ile öne çıkıyor

Google, tabletler için uygulamalar oluşturacak

Akıllı telefonlardan sonra teknoloji dünyasının en önemli ikinci kategorisi olarak gösterilen tablet pazarında ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Huawei tablet modelleri ile öne çıkıyor. Tablet sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor. Yapılan araştırmalara göre, Android işletim sistemine sahip tabletler, 10 yılın ardından ilk defa tüm satışlar bazında %50’lik pazar payının altına geriledi. Ünlü araştırma ve analiz sitesi Strategy Analytics’in raporlarına göre, yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşen tüm tablet satışlarının %49’u Android tabanlı. Geçtiğimiz yılın verisiyle karşılaştırıldığında bu %21’lik bir düşüş manasına geliyor.

Huawei MediaPad M5 Lite Tablet

Rapora göre yılın ikinci çeyreğinde toplam 38,9 milyon adet tablet satışı yapıldı. Bunların 19,2 milyon adeti Android işletim sistemini kullanan cihazlardan oluşurken, 14,8 milyonu ise iPadOS işletim sistemli cihazlardan yani Apple’ın iPad modellerinden ibaret. Bu satış rakamlarıyla Apple’ın pazar payı ise %38 civarında kaldı. Kaldı diyoruz çünkü geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Apple’da da %7’lik bir gerileme söz konusu.

tablet huawei

Huawei tablet modelleri ile öne çıkıyor

İşletim sistemleri sıralamasında üçüncü sırada 4,3 milyon adetle Windows’u görüyoruz. Ancak tıpkı Android ve iPadOS’da olduğu gibi Windows’da da düşüş söz konusu. Amerikalı teknoloji devi Microsoft tarafından geliştirilen Windows’un tablet sektöründeki payı %11 seviyelerinde. Geçen çeyreğe göre düşüş oranı ise %14 dolaylarında.

Google, tabletler için uygulamalar oluşturacak

Sıralamanın 4. Sırasında ise “Diğer” başlığı altında 0,6 milyon adetlik satışı ve %2’lik pazar payıyla kalan markalar listelenmiş. Ancak bu kategoride yaşanan %69’luk pazar payı artışı, aslında bu diğer markaları oluşturan ismin Huawei’nin HarmonyOS işletim sistemi olduğunu gösteriyor.

Her ne kadar sayı anlamında HarmonyOS henüz bir milyon sınırına bile ulaşamamış olsa da, %69’luk artış oranı, markanın güzel bir gelecek vadettiğini gösteriyor olabilir.

Amazfit GTR 4 ve GTS 4 lansman öncesi sızdırıldı