Android Liderliği Bırakmıyor!

Android Liderligi Birakmiyor

Mobil cihazlardaki Android işletim sistemi hakimiyeti her geçen gün artamaya devam ediyor.

Yapılan araştırmaya göre yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürülen mobil cihazların yaklaşık yüzde 85’inin Android işletim sistemi kullandığı belirlendi.

Android Liderligi Birakmiyor!

Mobil cihazlar için geliştirilen işletim sistemleri arasında liderliği Android sürdürmeye devam ediyor. Mobil dünyanın hakimi konumuna gelen işletim sistemi Strategy Analtyics tarafından yayımlanan rapora göre dünya genelinde piyasaya sürülen mobil cihazların yüzde 84.6’sına hakim olmuş durumda. Araştırmanın sonuçlarına göre ikinci çeyrekte 295.2 milyon mobil cihaz piyasaya sürüldü.

Geçtiğimiz yıl aynı dönemde yüzde 80.2 olan Android cihazlarının oranı bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4.4 artarak önemli bir atılım daha yapmış oldu. Yaşanan bu önemli artış karşısında en önemli rakibi olarak görülen Apple‘ın iOS işletim sistemini kullanan cihaz sayısının artmasına rağmen pazar payı anlamında düşüş yaşadığı ortaya çıktı. Yani geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde 31.2 milyon adet iOS işletim sistemine sahip cihaz piyasaya sürülürken, rakam bu yılın ikinci çeyreğinde ise 35.2 milyona ulaştı. Ancak pazar payı bakımında geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde yüzde 13.4 olan iOS oranı, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 11.9 oranına geriledi.

BlackBerry ve Microsoft’ta Düşüşte!

Mobil dünyanın diğer üyelerinden BlackBerry ve Microsoft‘ta ise düşüş yaşanmaya devam etti. Her iki işletim sistemi ve marka ister ürün bazında olsun isterse pazar payı bakımından olsun gerileme yaşadı.

Markalar Sıralandı!

Yayımlanan raporda global anlamda piyasaya sürülen markaların da sıralaması yapılmış durumda. Bu listeye göre ikinci çeyrekte Samsung, Apple, Huawei, Lenovo, Xiaomi ve LG genel sıralamayı oluşturuyor. Listede geçen yılın aynı dönemine ait rakamlara göre Samsung düşüş yaşarken, Çinli üretici Xiaomi‘nin pazar payını yüzde 1.8’den yüzde 5.1’e yükselttiği gözlemlendi.

Xiaomi Mi4 Satışa Sunuldu!