Tablet pazarı tekrardan daralmaya başladı

Çin tablet pazarı, 7 yılın en yüksek büyümesini kaydetti

Tablet dünyasında yıllar geçse de lider hiç değişmiyor. Yapılan araştırmalara göre son çeyreğin lideri yine Apple oldu.

Tablet pazarı tekrardan daralmaya başladı. Teknoloji dünyasında bazı şeyler kolay kolay değişmiyor, tıpkı tablet denildiği zaman akla gelen ilk ismin Apple olması gibi. Bu konuda rakiplerine hiç acımayan ve yıllardır liderliği kimseye kaptırmayan Amerikalı teknoloji devi Apple, 2022’nin ikinci çeyreğinde de konumunu aynen korudu.

Pixel Tablet

Ünlü araştırma ve analiz şirketi IDC tarafından yapılan araştırmalara göre, 2022 yılının 2. Çeyreğinde toplam 12,6 milyon adet satan Apple, bu dönemi de birinci tamamladı. Ancak şirketin 2021 yılının ikinci çeyreğinde 12,9 milyon adet tablet satmıştı. Yani şirket iki dönem arasında az da olsa gerileme yaşamış.

Microsoft tablet

Tablet pazarı tekrardan daralmaya başladı

Listenin ikinci sırasında ise Güney Koreli teknoloji devi Samsung var. Şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde 8,2 milyon adet tablet satmıştı. Bu yılın ikinci çeyreğinde ise 7,3 milyon adet tablet satmayı başaran Samsung, yaşadığı %10’luk düşüşe rağmen yine de konumunu korumuş. Ancak bu çok uzun sürmeyebilir çünkü listenin üçüncü sırasında bulunan Amazon iki dönem arasında %27 gibi oldukça büyük bir artış yaşamış ve tablet satışlarını 5,5 milyon adete çıkarmış.

OnePlus tablet modeli

Buradan hareketle, eğer Samsung’un satışları düşmeye Amazon’un satışları ise artmaya devam ederse önümüzdeki birkaç dönem içerisinde listenin ikinci ve üçüncü sıralarında bir değişim yaşanması kuvvetle muhtemel. Son olarak tablet piyasasındaki genel satış sayılarında ise iki çeyrek arasında pek bir farkın olmadığını, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 40,4 milyon olarak gerçekleşen satışların 2022 yılının ikinci çeyreğinde ise 40,5 milyon adet olduğunu söyleyelim.

Galaxy Z Fold 4 renk seçenekleri belli oldu