En çok tablet satan markalar belli oldu!

En iyi tablet

#İŞBİRLİĞİ

Dünya genelinde en çok tablet satan markalar belli oldu. 2019’un son çeyreğinde de tablet pazarındaki daralma devam etti. İşte konu hakkındaki detaylar.

Tablet sektörü son yıllarda büyük bir düşüş içerisinde. Bu durumun temel nedeni ise akıllı telefonların ekran boyutunun önemli oranda artması.

Apple ilk iPad ile bu pazara girdiğinde kafalarda pek çok soru işareti oluşmuştu. Fakat iPad’in beklenmedik bir ilgi görmesi, teknoloji sektöründeki diğer üreticileri de bu pazara çekti. Nitekim tablet satışlarının hızlı bir şekilde artması, bu cihazların gelecekte dizüstü bilgisayar yerine kullanılacağı gibi bir algı yaratmıştı.

iPhone 9 özellikleri netleşti! Detaylar için tıklayın

Fakat beklenen olmadı. Tabletler hiçbir zaman dizüstü bilgisayarların yerini alamadı. Aksine akıllı telefonlar tabletlerin yerini aldı.

2017 ile beraber, akıllı telefonların çerçeveleri incelip, ekran boyutu iyiden iyiye artınca tabletlere olan ihtiyaç da minimum düzeye indi.

Muhtemelen önümüzdeki yıllarda katlanabilir ekranlı akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla tablet pazarı da ortadan kalkmış olacaktır. Hem telefon, hem de tablet olarak kullanılabilen bu hibrit cihazlar, yeni bir pazar oluşturacaktır.

Peki, herşeyi bir kenara bırakırsak tablet satışları için ne söyleyebiliriz? IDC tarafından yayınlanan verilere göre, 2019’un son çeyreğinde de tablet pazarındaki daralma devam etti. Yüzde 0.6’lık daralmanın yaşandığı pazarda sektörün lider ismi değişmezken, alt sıralardaki isimlerin satışlarındaki düşüş ise devam etti. Dilerseniz şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en çok tablet satan markalar listemiz ile başbaşa bırakalım. (Diğer markalar için alt kısımdan sayfayı değiştiriniz.)

İşte en çok tablet satan markalar

Apple

Apple New iPad New Seventh Generation 091019

2019’un son çeyreğindeki satış miktarı: 15.9 milyon
2019’un son çeyreğindeki Pazar payı: %36.5
Bir önceki yılın aynı dönemindeki satış miktarı: 12.9 milyon
Bir önceki yılın aynı dönemindeki Pazar payı: %29.6
Aradaki fark: %22.7