Huawei Mate XT ile Galaxy Z Fold6 Yan Yana Görüntülendi

Huawei Mate XT

Huawei’nin üç kez katlanabilen telefonu Huawei Mate XT, Galaxy Z Fold6 ile yan yana görüntülendi; Telefonun inceliği dikkat çekti.

Huawei, heyecanla beklenen yeni katlanabilir telefonunu bu hafta başında resmi olarak tanıttı. Huawei Mate XT adını taşıyan telefon, ekranı iki kez katlanan, üç kanatlı ilk katlanabilir telefon olmasıyla büyük ses getirdi. Öyle ki 2800 dolarlık dudak uçuklatan fiyatına rağmen telefon çok sayında ön sipariş aldı.

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu, 2800 dolarlık fiyatıyla herkese hitap eden bir telefon değil belki ama tasarımsal olarak gerçekten etkileyici bir cihaz. Çünkü telefon sadece üç kanatlı olmakla kalmıyor, bunu bir de iki kanatlı telefonlarla yarışacak kadar ince bir tasarımla yapıyor. Huawei Mate XT’yi Samsung’un en yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 6 ile yan yana gösteren fotoğraf (üstte) telefonun bu ince tasarımını daha net bir şekilde görmemizi sağladı.

Bunu kağıt üstünde zaten biliyorduk (12.8mm kalınlığındaki Mate XT, Fold6’dan sadece 0.7mm daha kalın) ama böyle yan yana görünce daha etkileyici olduğu kesin.

huawei mate xt 1

Huawei Mate XT, ya da tam adıyla Huawei Mate XT Ultimate Design, tam olarak açılmış halinde 10.2 inçlik bir ekrana sahip. Telefonun bir kanadı kapatıldığında bu ekranın boyutu 7.9 inçe düşüyor. Her iki kanat da kapatıldığında ise Mate XT 6.4 inçlik bir ekranı olan, standart bir telefon gibi kullanılabiliyor. 10.1 inçlik bu LTPO OLED ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Tam açık haldeyken ekranın çözünürlüğü 3,184 x 2,232p. Huawei bu ekranı 3K olarak tanımlıyor.

Huawei Mate XT, şirketin en gelişmiş yonga seti olan Kirin 9010’dan güç alıyor. Telefonun en üst versiyonunda bu yonga setine 16 GB RAM ile 1 TB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefonda 5600 mAh’lık batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı 66W. Ayrıca 50W kablosuz şarj özelliği de var.

Kamera tarafına geldiğimizde ise bizi dörtlü arka kamera karşılıyor. Bu dörtlü kamera sisteminin ana lensi 50 megapikssel. OIS destekli bu ana lense 12 megapiksellik telefoto kamera ile 12 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Dördüncü sensör ise otofokus modülü. Telefonda bir de 8 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Ama zaten telefonun yenilikçi tasarımı arka kameranın da selfie çekmek için kullanılmasına olanak sağlıyor.

Samsung Galaxy S25’in Tanıtım Görselleri Sızdırıldı