Huawei, katlanabilir üç katlı bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor

huawei

Huawei, üç katlı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını doğrulayan yeni bilgilerle gündemde. Çin’deki popüler sosyal medya platformu Weibo’da yer alan iddiaların ardından, şirketin bu cihazın piyasaya sürülmesini tanıttığı bildiriliyor.

Huawei’ye yakın bir kaynağa göre, şirket üç katlı akıllı telefonla ilgili araştırma ve geliştirme çalışmalarına başlamış durumda. Şirketin, bu cihaza en son yapay zeka teknolojisini entegre ettiği ve çalışmaların sorunsuz bir şekilde ilerlediği belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan bir canlı yayında, şirketin yönetici direktörü ve Terminal BG başkanı Richard Yu, üç katlı cihazın geliştirilmekte olduğunu doğruladı ancak belirli ilerlemeler hakkında detay vermekten kaçındı.

Huawei

Bu cihazın, benzersiz bir içe ve dışa katlama tasarımı benimseyeceği ve çift menteşe sistemi ile donatılacağı belirtiliyor. Üçlü katlama mekanizması sayesinde, cihazın yaklaşık 10 inç boyutunda büyük bir ekrana sahip olması bekleniyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Huawei Mate X5’in 7,85 inçlik bir iç ekranı bulunuyor.

Söylentilere göre, Huawei bu cihazı 2023 yılının Eylül ayında piyasaya sürebilir. Bu da, şirketin geçen yıl Mate X5’i piyasaya sürdüğü ay ile aynı. Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi’nin Mart ayında duyurduğu “Katlanabilir Ekran Cihazı” patenti, şirketin üç katlı cihazının prototipinin temelde şekillendiğini gösteriyor.

 

Tesla, her 30 saniyede bir tane Model Y üretiyor