Huawei Samsung arasındaki rekabet kızışıyor

huawei 1

Teknoloji dünyasının en önemli pazarlarından biri olan Çin’de rekabet günden güne kızışırken bu ülkede ibre Samsung aleyhine dönmeye başladı.

Huawei Samsung arasındaki rekabet kızışıyor. Teknoloji pazarı sadece akıllı telefonlardan ibaret değil. Hatta birçok pazar var ki hacim olarak en az akıllı telefonlar kadar önemli. İşte akıllı televizyon pazarı da birçok otoriteye göre en önemli piyasalar sıralamasında ilk beşe oynuyor. Bu sebeple de, söz konusu sektördeki pazar payının azalması, hiçbir büyük şirketin kabul edemeyeceği bir durum. Ancak Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bu sıralar tam da böyle bir istatistikle karşı karşıya.

Huawei Samsung

Akıllı televizyon dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Samsung, son yıllarda yavaş yavaş LCD QLED modellerinin yerine OLED TV modellerini yerleştiriyor. Ancak bunu yaparken de kontrollü bir şekilde yapmaya ve pazar payında bir daralma yaşamamaya çalışıyor. Bununla birlikte gelen veriler, evdeki hesabın çarşıya uymadığını gösterdi.

huaweimate 50

Huawei Samsung arasındaki rekabet kızışıyor

Bir araştırma şirketi tarafından derlenen verilere göre, Samsung Çin pazarında Premium TV modellerindeki payının büyük bir kısmını rakibine kaptırdı. 2020 yılı öncesi, pazarın neredeyse %30’una sahip olan Güney Koreli şirketin hacmi 2020 yılında %20’lere düşmüş, 2022 yılının başı itibariyleyse de teknoloji devi %13’lere razı olmak zorunda kalmıştı.

MatePad Pro

Öte yandan Samsung’dan boşalan koltuğu kimin aldığını hesap etmek zor olmasa gerek. Akıllı telefon kategorisinde çok büyük bir ivme kaybı yaşayan Huawei, bunun acısını iç pazardaki Premium TV modellerindeki başarısıyla çıkarıyor. 2019 yılında bu pazarın yalnızca %10’una hitap edebilen Huawei, 2022 yılının başı itibariyleyse hakimiyet alanını %20’ye kadar çıkarmış vaziyette. Bakalım Huawei, akıllı televizyonlarda yaşadığı bu yükselişi diğer alanlara da yansıtabilecek mi?

Epic Games Store kullanıcılardan bir talepte bulunacak!