Samsung, Apple’dan daha fazla gelir elde etti

samsung 1

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Samsung için, 2017 yılı oldukça verimli geçmiş gibi görünüyor. Akıllı telefon sektöründe S8 ve Note 8 modeliyle oldukça başarılı bir grafik çizen Güney Koreli teknoloji şirketi, beyaz eşya ve televizyon tarafında da oldukça verimli bir dönem geçirdi.

Samsung, Apple’dan daha çok kazandı

Güney Kore kaynaklı bir rapora göre, Samsung 2017’nin son çeyreğinde 14.1 milyar doları kasasına koydu. Güney Koreli şirketin bir önceki çeyrekteki geliri ise 12.8 milyar dolardı. Apple, 2017 son çeyrekte, iPhone X desteğine karşın 8.7 milyar dolarlık bir gelire sahipti.

Elbette Samsung’un 2017’yi rekor gelirle kapatmasının birden fazla nedeni bulunuyor. Kuşkusuz iPhone X için üretilen OLED ekranlar da Samsung’a önemli bir katkı sağlamış durumda. Zira ortaya çıkan rakamlara göre, iPhone X’in en pahalı parçası, Samsung’un ürettiği OLED paneldi.

Açıkçası Samsung’un 2017’yi bu kadar büyük bir kar marjı ile kapatması bizler için sürpriz olmadı. Zira Güney Koreli şirket, aktif olarak hizmet verdiği tüm sektörlerde zirveye oynuyor. Televizyondan tutunda, buzdolabına, bilgisayara, VR gözlüğe kadar bir çok teknoloji kategorisinde Samsung’un ürünlerini görmek mümkün.

Bilindiği üzere Samsung, şu an akıllı telefon pazarının bir numaralı ismi konumunda. Bu pazarda büyük bir pazar payına sahip olan Güney Koreli devin kar marjı ise yüzde 14 seviyelerinde. Bu alandaki aslan payı ise Apple’ın kasasına gidiyor.