Xiaomi 13 serisi bu yıl Kasım ayında çıkabilir

s6 1

Xiaomi 13 serisi ile ilgili bilgiler gelirken, serinin çıkacak olan yeni  Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine sahip olması bekleniyor. 

Geçen yıl, Aralık ayında Xiaomi, Xiaomi 12 serisi amiral gemisi telefonlarını tanıttı. Son sızıntılara göre Çinli üreticinin Xiaomi 13 serisini selefinden daha erken duyuracağını iddia ediyor.

Sızan bilgilerde seri ile ilgili ayrıntıları parça parça bilgiler geliyor. Geçen yıl şirket, Aralık ayında Xiaomi 12Xiaomi 12X ve Xiaomi 12 Pro olmak üzere üç cihazı tanıttı. Şu anda şirketin bu yılın sonuna kadar Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro olmak üzere en az iki modeli piyasaya sürmeyi planladığı görülüyor.

Xiaomi 13 serisi

Seri öncelikle Android 13 ile gelmesinin muhtemel olduğunu söyleyelim. Bilgiler Xiaomi 13 serisinin Kasım ayında çıkış yapabileceğini gösteriyor. Xiaomi 13 serisinin Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine sahip olması beklendiğinden, Qualcomm’un yeni yonga setini Kasım ayında duyurması muhtemel. Snapdragon 8 Gen 2 ile gelmesi de muhtemel ancak bunun kesin olmadığını söylemek gerekir.

x15

Son raporlar, Xiaomi 13’ün bir ‘Nuwa’ kod adına sahip olduğunu ve 2211133C model numarasını taşıdığını ortaya koydu. Öte yandan Xiaomi 13 Pro’nun ‘Fuxi’ kod adına sahip olduğu ve 2210132C model numarasına sahip olduğu söyleniyor.

Xiaomi 13, selefi gibi kompakt bir amiral gemisi olabilir. Her iki modelin de ortalanmış delikli ve dar çerçeveli, kavisli kenarlı bir OLED ekrana sahip olması bekleniyor. Her iki modelin de Leica tarafından tasarlanmış üçlü arka kameralara sahip olması bekleniyor.

Amazfit Band 7 için geri sayım başladı