Huawei P60 ve Mate X3 aynı etkinlikte tanıtılacak

Huawei, hem yeni katlanabilir telefonu Mate X3’ü hem de Huawei P60 serisindeki akıllı telefonları tanıtacağı özel etkinliğin tarihini açıkladı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Huawei, çok yakında akıllı telefonlarına yenilerini ekleyecek. Bildiğiniz son haftalarda üst üste gelen söylentiler ve sızıntılar, merakla beklenen Huawei P60 serisi ile Huawei Mate X3’ün çok yakında kullanıcılara buluşacağını göstermişti. Son günlerde sık sık gündemi meşgul eden bu iki serisinin piyasaya sürüleceği tarih belli oldu.

Huawei, 23 Mart’ta düzenleyeceği etkinlik için davetiyeleri göndermeye başladı. 23 Mart’ta Çin’de düzenlenecek olan bu etkinlik, hem P60 serisinin hem de şirketin yeni katlanabilir akıllı telefonu Mate X3’ün tanıtımına sahne olacak.

Huawei P60

Daha önce gelen bilgiler, Huawei P60 serisinde en az iki farklı model olacağını gösteriyor: Standart model ve P60 Pro. Adından da anlaşılacağı üzere bu serinin en dikkat çekici modeli olacak P60 Pro’nun özellikle kamerasıyla oldukça iddialı olması bekleniyor. Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi Sony’nin 50 megapiksellik Sony IMX888 lensi olacak. Ona geniş açılı IMX858 ve 64 megapiksellik OmniVision OV64B eşlik edecek. Standart modelin ana lensinin ise 52 megapiksellik Sony IMX789 olacağı söyleniyor. Ona 50 megapiksellik geniş açılı bir lens ve 16 megapiksellik telefoto lens eşlik edecek.

Her iki telefonun da Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alması bekleniyor. Ancak gelen bilgilere göre sadece Pro modeli bu yonga setinin 5G destekli versiyonunu kullanacak. Standart modeldeki yonga seti ise sadece LTE bağlantısını destekleyecek.

The Last of Us, House of the Dragon’ı geride bıraktı