Diablo 4, Xbox Game Pass’e gelmiyor

diablo 4

Bu senenin en çok beklenen oyunlarından biri Diablo 4. Yapımın beta sürümü birkaç gün içinde oyunculara açılacak. Fakat beta öncesi Activision Blizzard Yöneticisi Rod Ferguson önemli açıklama yaptı. Diablo 4’ün ilk günden Game Pass’e geleceği iddiaları vardı. Ferguson, bu iddiaları yalanladı ve Diablo 4, Xbox Game Pass’e gelmeyecek dedi.

Rod Ferguson, Twitter’da yaptığı açıklamada bir süredir ortalıkta dolanan iddiaları çürütmüş oldu. Ferguson, “Diablo 4 betayla ilgili heyecanı görmek harika. D4’ün Game Pass’e geleceğine dair bazı sorular alıyorduk. Böyle bir planımızın olmadığını bilmenizi isterim. 17 Mart’ta başlayacak betada hafta sonu Sanctuary’de görüşmek üzere” tweet’ini paylaştı.

diablo 4

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması haberleri çıktığından bu yana, Diablo 4 ve birçok Blizzard oyununun ilk günden Xbox Game Pass’e geleceğine dair söylentiler çıkmıştı. Sektör içinden bir kaynak, Microsoft’un böyle bir şey yapmak istediğini ve Blizzard oyunlarıyla birçok oyuncuyu Xbox platformuna çekme planlarının olduğunu ileri sürmüştü.

Diablo 4’ün erken erişim betası 17-19 Mart tarihleri arasında, açık betası ise 24-26 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Oyun 6 Haziran’da PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S platformlarında çıkacak.

Diablo 4’ün açık betası için gerekli minimum sistem gereksinimleri şu şekilde:

İşletim sistemi: 64-bit Windows 10
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 veya AMD Radeon R9 280
İşlemci: Intel Core i5-2500L veya AMD FX-8100
Bellek: 8 GB RAM
Boş disk alanı: 45 GB

Önerilen sistem gereksinimleri de şöyle:

İşletim sistemi: 64-bit Windows 10
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 veya AMD Radeon RX 370
İşlemci: Intel Core i5-4670K veya AMD R3-1300X
Bellek: 16 GB RAM
Boş disk alanı: 45 GB

Yeni oyun, Diablo 2’nin sevilen kısımlarını kendisine katan, Diablo 3’ün eleştirildiği noktalarından uzaklaşan yapıya sahip. Oyunda Barbarian, Sorceress, Druid, Rogue ve Necromancer olmak üzere beş karakter sınıfı yer alıyor. Her karakterin görünümü de özelleştirilebiliyor. Bununla birlikte 4. oyunda seride bir ilk olarak binekler bulunuyor.

YouTube’daki yapay zeka videoları virüs saçıyor